Vastaanottoalueen toinen vaihe Mikkelin keskussairaalalla sai Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) valtuuston siunauksen (18.8.).

Ensimmäisessä vaiheessa ensimmäisessä kerroksessa on uusittu muun muassa niitä tiloja, jonne Pankalammen terveysaseman vastaanotot muuttivat kesäkuussa. Huhtikuussa 2019 alkavassa toisessa vaiheessa tehdään lisää vastaanottohuoneita sairaalan ensimmäiseen kerrokseen ja kolmanteen kerrokseen.

Uudistuvia tiloja valtuustolle esitteli ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja ja kehitettäviä toimintamalleja vastaanottoalueen ylilääkäri Hans Gärdström. Valtuusto keskusteli ESPER-hankkeen urakkakäytännöistä ja vastaanottokäyntien maksupolitiikasta.

– Keskeisenä tilasuunnittelun tavoitteena on ollut perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon vastaanottojen yhdistäminen samoihin tiloihin. Toiminnassa tavoitellaan nykyistä sujuvampia, vaikuttavampia ja kustannustehokkaampia palveluketjuja, joissa asiakas saa tarvitsemansa palvelupaketin mahdollisimman oikea-aikaisesti periaatteella ”kerralla kuntoon”, kertoo hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Vastaanottoalueella on 1. ja 2. vaiheen jälkeen yhteensä 113 vastaanottohuonetta. Yhteensä vastaanottoalueen kustannusarvio on noin 16 miljoonaa euroa. Toisen vaiheen osuus tästä on noin 5,8 miljoonaa euroa.

ESPER-hankkeen viimeisen vaiheen, Mielentalon, suunnitelmat tulevat päätöksentekoon syksyn aikana.

Lue lisää täältä

Muutoksia hallintosääntöön

Valtuusto hyväksyi myös muutoksia ja täsmennyksiä kuntayhtymän hallintosääntöön, jossa määritellään toimielinten ja virkamiesten toimivalta ja vastuut. Muutoksilla pyritään lähinnä sujuvampaan päivittäiseen työskentelyyn Essotessa.

Katso muutokset kootusti liitteen sivulta 45 lähtien

Valtuuston ja hallituksen kokoukset

Valtuusto löi lukkoon myös syksyn kokousaikatauluaan. Katso hallituksen ja valtuuston kokoukset täältä

Lue koko esityslista täältä

 

Lisätietoja

Risto Kortalainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja, ESPER-hanke
Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040359 6749

Pasi Marjakangas (muutokset hallintosääntöön)
Hallintojohtaja, Essote
pasi.marjakangas [at] essote.fi
044 351 9601