Essoten vastuualueiden määrä vähenee kuudesta neljään. Kuntayhtymän valtuusto hyväksyi (23.5.) asiaan liittyvät hallintosäännön muutokset.

Vastuualueet ovat terveyspalvelut, vanhus- ja vammaispalvelut, perhe- ja sosiaalipalvelut sekä hallinto ja tukipalvelut. Kuntoutuspalvelujen sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen toiminnat integroidaan terveyspalvelujen vastuualueelle. Vastuualueiden määrän väheneminen kahdella parantaa myös talous- ja henkilöstöpalvelujen mahdollisuuksia tukea vastuualueiden toimintoja.

Vastuualuemuutoksilla on vaikutuksia henkilöstöön ja nämä muutokset on käsitelty työsuojelu- ja yhteistyötoimikunnassa 20.5.

Lue lisää

Valtuusto sai tietoa taloustilanteesta

Valtuusto sai myös kuntayhtymän taloustilanteen neljännesvuosiraportin. Kokonaisuutena menojen ennustetaan ylittävän talousarvion 18,1 miljoonaa euroa ja vuoden 2018 tilinpäätöksen 8,1 miljoonaa euroa. Taloustilannetta esiteltiin myös ennen kokousta valtuustoseminaarissa.

Valtuusto merkitsi taloustilanteen tiedoksi.

Vuoden 2019 talousarvion muutokset ja talous- ja muutosohjelman tiukentaminen ovat päätösasioina hallituksessa 6.6. ja valtuustossa 13.6. Maakunta- ja sote-uudistuksen kariutumisen ja kuntayhtymätalouden merkittävän vaikeutumisen vuoksi Essoten hallitus on myös antanut johdon tehtäväksi tarkistaa kuntayhtymän strategian.

Lue lisää

 

Lisätietoja

Eero Aho
Valtuuston puheenjohtaja
Essote
eero.aho [at] espl.fi
044 309 2489

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677