Essoten valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa historiansa aikana sähköisesti (16.4.). Esityslistalla oli kaksi varsinaista asiaa: hallintosääntöön lisättiin poikkeusoloja koskeva liite ja valtuusto päätti Mielen- ja kuntoutuksen talon ensimmäisestä urakoitsijasta.

Mielen- ja kuntoutuksentalon maanrakennus- ja perustusurakan tarjouksia oli tullut määräaikaan mennessä kuusi kappaletta. Läänin kuljetus Oy teki edullisimman tarjouksen 1,77 miljoonaa euroa.

Essoten valtuusto päätti, että Läänin kuljetus Oy valitaan maanrakennus- ja perustusurakan tekijäksi. Urakoitsijan hyväksymisen edellytyksenä on, että kuntayhtymä saa talon rakentamiseen poikkeusluvan sosiaali- ja terveysministeriöltä ja rakennusluvan Mikkelin kaupungilta. Ministeriö poikkeuslupa tuli (14.4.) ja rakennuslupaa odotetaan huhtikuun aikana.

​Eero Aho johti puhetta valtuuston etäkokouksessa. Jaana Virtaniemi ja Pasi Marjakangas pitivät pöytäkirjaa.

– Historiallinen etäkokous sujui kuten muutkin tällaiset kokoukset. Pieniä teknisiä häiriöitä ja opeteltavaa tietysti oli. Parin asiakohdan esityslista oli hyvä askel siihen e-asioinnin ja palvelujen suuntaan, mihin koko kuntayhtymä muutenkin on menossa, sanoo Essoten valtuuston puheenjohtaja Eero Aho (kok).

Lue poikkeusoloja koskevasta liitteestä lisää

Lue lisää urakkatarjouksista

Lue tiedote Mielen- ja kuntoutuksen talon poikkeusluvasta

Eero Aho jakoi presidentin myöntämät kunniamerkit Jarmo J. Koskelle ja Niina Kaukoselle.

Kokouksen alussa valtuuston puheenjohtaja Aho jakoi tasavallan presidentin myöntämät ansiomerkit johtajaylilääkäri Jarmo J. Koskelle ja vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukoselle. Koski sai Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan I luokan ritarimerkin ja Kaukonen saman ritarikunnan ritarimerkin.

Lisätietoja

Eero Aho
Valtuuston puheenjohtaja
Essote
eero.aho [at] essote.fi
044 309 5128

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

 

Pirjo Syväoja (Mielen- ja kuntoutuksen talo)
Kehittämisjohtaja
Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749