Mikkelin keskussairaalan alueelle tuleva Perhetalo sai lopullisen siunauksen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) valtuustossa (17.5.).

Perhetalon ennakoivat työt käynnistyivät huhtikuussa Porrassalmenkadun varressa ja rakennustyöt voidaan nyt tehdyn päätöksen perusteella käynnistää kesäkuussa.

Viisikerroksinen Perhetalo on ESPER-hankkeen kolmas rakennusvaihe. Perhetalon kokonaisuuteen sisältyy lapsiperheiden palveluja kolmessa kerroksessa ja aikuisten osastopalveluja kahdessa kerroksessa. Jos työt etenevät suunnitellusti, valmistuu Perhetalo toukokuussa 2019.

Perhetalo tarjoaa Mikkelissä asuville lapsiperheille peruspalveluja ja koko maakunnalle erityispalveluja. Lapsiperheiden peruspalveluja ovat äitiys- ja lastenneuvolat, lapsiperheiden kotipalvelu, perhetyö, perheoikeudelliset palvelut ja lastensuojelun alkuarviointi. Erityispalveluja ovat puolestaan äitiys- ja sikiöseulontavastaanotto, lastentautien ja lastenneurologian vastaanotto, lasten erityisen tuen palvelut, lastentautien osasto, synnytysosasto ml. vastasyntyneiden teho- ja tarkkailupaikat sekä äidinmaitokeskus.

Perhetalo näyttää tältä Pirttiniemenkadun ja Porrassalmenkadun kulmauksesta.

Perhetalon on tarkoituksena parantaa lapsiperheiden palveluja sijoittamalla palvelut lähelle toisiaan sekä muodostamalla tiivis yhteys sosiaalipalvelujen, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kanssa. Henkilöstöä Perhetaloon sijoittuu noin 250. Avohoidon käyntejä taloon tehdään vuosittain n. 50 00 ja potilaat viettävät siellä n. 28 000 hoitopäivää vuodessa.

Perhetalon rakentamiskustannukset ovat noin 25,7 miljoonaa euroa.

Puheenjohtaja Pirkko Valtolan (kok.) aloitteesta valtuusto lähetti kiitokset työntekijöille.

– Työskentely rakentamisen ja muutoksen keskellä on varmasti raskasta. Toivomme työntekijöillemme jaksamista ja onnistumisen elämyksiä työn keskellä, Valtola tiivisti valtuuston terveiset.

Lue päätös Perhetalon rakentamisesta

Strategia painottaa palvelujen läheisyyttä

Valtuusto hyväksyi myös kuntayhtymän strategian, jota on valmisteltu laajasti kevään mittaan henkilöstön ja luottamushenkilöiden voimin. Strategia painottaa asiakkaan lähellä olemista ja hyvinvointia: ”Lähellä – hyvinvointisi tukena”.

Strategia on uutisoitu aiemmin hallituksen kokouksen yhteydessä täällä

Lisäksi kuntayhtymän hallitus vastasi sosiaalidemokraattien valtuustoaloitteeseen nettisivujen ja sähköisten palvelujen esteettömyydestä. Vastauksen mukaan nettisivujen esteettömyys on ollut yksi keskeinen lähtökohta niitä uudistettaessa, mutta äskettäin hyväksytyn direktiivin mukaisiin tavoitteisiin ei aivan päästä.

Lue koko vastaus aloitteeseen

Lue koko esityslista täältä

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677