[16:12] Sikstus Suvi

Kokoomuksen valtuustoryhmä hyväksyi määrärahan myöntämisen palkkaharmonisoinnin toteutukseen, mutta jätti asiaan ponsiesityksen, josta valtuusto äänesti. Valtuusto merkitsi tietoonsa saatetuksi kuntayhtymän johtajan Risto Kortelaisen eläkkeelle siirtymisen sekä sosiaali- ja potilasasiamiehen selvityksen vuoden 2021 osalta.

Kuntayhtymän valtuusto päätti hallituksen esityksen mukaisesti varata vuodelle 10 miljoonan euron määrärahan palkkaharmonisoinnin loppuunsaattamiselle.

−Nyt ollaan yksi asia viemässä vahvasti kohti maalia. Määrärahalla mahdollistetaan palkkaharmonisoinnin loppuun saattaminen ja toivomukseni on, että asia saadaan näin päätökseen Essoten aikana, valtuuston puheenjohtaja Ari Hänninen toteaa.

Valtuusto hyväksyi 10 miljoonan euron määrärahan myöntämisen palkkaharmonisointiin yksimielisesti. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirkko Valtola (kok.) esitti tämän jälkeen kokouksessa ponsiesityksen. Ponsiesityksen mukaan valtuusto edellyttää kuntayhtymän johdolta selvityksen antamista harmonisoinnin toteutuksesta tunnuslukuineen ja kustannusvaikutuksineen.

−Hallitus käsittelee asiat seuraavassa kokouksessa, ja silloin tiedetään tarkemmat tiedot, kun asiaa käsitellään. Palkkaharmonisointi on herkkä asia, esimerkiksi henkilötasolla sitä ei voi käsitellä ollenkaan. Teidän täytyy luottaa siihen, että tarkemmat tiedot saadaan, kun palkkaharmonisointi on sovintosopimuksen hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen toteutettu, Essoten hallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä sanoi.

−Keskusta ei lähde ryhmänä ponsiesityksen taakse, sillä valtuusto tulee tiedot loppuvuoden aikana saamaan ja kiirehtimisellä ei ole asiassa lisäarvoa, Aira Kietäväinen (kesk.) totesi.

−Luotamme siihen, että tiedot saadaan valtuustolle hallituskäsittelyn jälkeen, ryhmäpuheenjohtaja Eija Saintula (sd.) sanoi.

Kuntayhtymän valtuusto äänesti ponsiesityksestä. Äänimäärä jakautui kuntakohtaisten painokertoimien mukaan niin, että ponsiesitystä kannatti 48 prosenttia, 45 prosenttia oli sitä vastaan. Tyhjää äänesti 7 prosenttia.

Valtuuston päättämä määräraha varataan talousarvion muutoksena vuodelle 2022 palkkahallinnon kustannuspaikalle. Palkkaharmonisoinnissa saavutettu sopimusluonnos on hyväksyttävänä Essoten hallituksessa 3.11.2022.

Risto Kortelainen jää eläkkeelle 1.12.2022 alkaen

Essoten valtuusto merkitsi tietoonsa saatetuksi kuntayhtymän johtajan Risto Kortelainen irtisanoutumisen ja eläkkeelle siirtymisen 1.12.2022 alkaen.

Uutta kuntayhtymän johtajaa ei rekrytoida, sillä Essoten toiminta organisaationa päättyy 31.12.2022. Vuoden 2023 alusta alkaen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista vastaa Etelä-Savon hyvinvointialue, kutsumanimeltään Eloisa.

Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys vuoden 2021 toiminnasta

Valtuusto merkitsi tietoonsa saatetuksi sosiaali- ja potilasasiamies selvityksen Essoten vuoden 2021 toiminnasta. Selvitys perustuu tilastoihin asiamiehille tulleista yhteydenotoista, sanallisiin kuvauksiin sekä sosiaali- ja potilasasiamiesten havaintoihin. Selvitys on luettavissa esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Lisätiedot

Ari Hänninen, valtuuston puheenjohtaja, 040 301 2202, ari.hanninen@lh.pieksamaki.fi
Risto Kortelainen, kuntayhtymän johtaja, p. 050 522 8677, risto.kortelainen@essote.fi
Pasi Marjakangas, hallinto- ja henkilöstöjohtaja, p. 044 351 9601, pasi.marjakangas@essote.fi

Essoten valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan täällä:

https://essote10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=2