Elossa 24 h -televisiosarjan kuvaukset saapuvat Essoteen keskiviikkona 3.10. Kuvauksia on pääasiassa Mikkelin keskussairaalassa, mutta myös muualla.

Sarja kertoo mitä Suomen julkisessa terveydenhuollossa ja sairaaloissa tapahtuu yhden vuorokauden aikana.

Ohjelma nähdään TV1:llä parhaaseen katseluaikaan heti vuoden 2019 alussa. Koko ohjelma kuvataan keskiviikkona 3.10.2018 eri puolilla Suomea noin kahdessatoista eri sairaalassa. Siitä koostetaan kahdeksan puolen tunnin jaksoa, joissa nähdään tuokiokuvia sairaaloista ympäri Suomen.

– Kuvauksia tehdään Essotessa useassa paikassa. Vielä ei tiedetä tarkkaan, mitkä kohteet pääsevät ohjelmaan, koska se riippuu muun muassa nauhoitusten onnistumisesta ja muista kuvauskohteista, kertoo Essoten viestintäpäällikkö Jouni Vauhkonen.

Elossa 24 h -sarjassa seurataan julkisen terveydenhuollon toimintaa.

Kuvausryhmät pyrkivät toimimaan niin, että kukaan ei joudu kameran eteen vastentahtoisesti. Essoten asiakkaiden tulee osoittaa kuvauskielto selkeästi osoittaa tuotannon edustajalle. Hänet erottaa mustasta kaulanauhasta, jossa roikkuu ITV:n ja ohjelman logo (alla). Kuvauksiin suostuneiden kanssa tehdään kirjallinen sopimus.

Kuvausyhtiön logolla varustetuille henkilöille kannattaa ilmoittaa, jos ei halua tulla kuvatuksi.

Ohjelmassa tutustutaan inhimillisten tarinoiden kautta sairaalan elämään sekä potilaiden että hoitohenkilökunnan näkökulmasta.

Ohjelman teemana on ”Elämä on arvokasta”. Se arvostaa arjen sankareita ja maan terveydenhuoltojärjestelmän koko kirjoa ja eri ammattiryhmiä. Ohjelma näyttää minkälaista ammattilaisuutta ja millaisia elämänkohtaloita sairaaloissa nähdään yhden vuorokauden aikana.

Ohjelmaa on esitetty kahden tuotantokauden verran Ylen TV1:llä ja Yle Areenassa. Molempien tuotantokausien jaksot ovat keränneet keskimääräisesti noin miljoona katsojaa.

Ensimmäinen tuotantokausi palkittiin Kultainen Venla -gaalassa vuoden parhaana seurantareality-ohjelmana tammikuussa 2017.

Kaikki aiemmat jaksot löytyvät Yle Areenasta.  Ohjelman toteuttaa Ylelle ITV Studios Finland.

Lisätietoja

Eeva Rantanen
Tuottaja
ITV Studios Finland
eeva.rantanen [at] itv.com
050 598 2528

Jouni Vauhkonen
Viestintäpäällikkö, Essote
jouni.vauhkonen [at] essote.fi
0040 359 6445