Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä aloitetaan maanantaina 7.3. rokottamaan uudella Nuvaxovid-koronarokotteella. Novavax-lääkeyhtiön kehittämää uutta Nuvaxovid-koronarokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille.

– Perinteisemmällä menetelmällä valmistettu Nuvaxovid on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät ole halunneet ottaa mRNA-rokotetta tai ensimmäisestä mRNA rokotteesta on tullut allerginen reaktio ja rokotussarja on jäänyt vaillinaiseksi, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lisätietoja THL, Nuvaxovid-rokotteesta Nuvaxovid-koronavirusrokote

Nuvaxovid-koronarokotukseen ajanvarauksella

Hävikin välttämiseksi Nuvaxovid-koronarokotetta annetaan vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä joka viikko maanantaisin ja tiistaisin ajanvarauksella. Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Rokotusväli on 6 – 12 viikkoa.

Varaa aika ensimmäiseen rokotukseen. Toisen ajan saat rokottajalta.

ROKOTUSTEN AJANVARAUS:
https://www.essote.fi/koronarokotus/

– Sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Rokotteesta ei myöskään ole haittaa, vaikka sinulla olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti silloin, kun rokote annetaan, sanoo Gärdström.

Eristyspäätösten laatimisessa viivettä

Koronatartuntojen runsaasta määrästä johtuen eristyspäätösten laatimisessa on viivettä.
Pyydämme asiakkailta kärsivällisyyttä.

Lisätietoja

Hans Gärdström
Pandemiapäällikkö
hans.gardstrom@essote.fi
044 794 4000

Laura Siitari
tartuntatautihoitaja
laura.siitari@essote.fi
040 359 7322