Kaksi isoa maakunta-sote-uudistukseen liittyvää hanketta on saanut hankepäälliköt Etelä-Savossa.

Tulevaisuuden sote-keskuksen hanketta alkaa vetää Etelä-Karjalan Eksoten lasten ja nuorten ehkäisevien palvelujen palvelupäällikkö Kirsi Leinonen. Leinonen on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja toiminut Imatran kaupungilla johtotehtävissä lasten, nuorten ja perheiden palveluissa sekä lehtorina Mikkelin ammattikorkeakoulussa.

Tulevaisuuden sote-keskusohjelma kestää vuoden 2022 loppuun ja tarkoituksena on kehittää laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiinsa. Sosiaali- ja terveyskeskuksessa hyödynnetään uudenlaista työnjakoa, tarjotaan eri ammattilaisten ja erityistason konsultaatioita sekä hyödynnetään digitalisointia.

Rakenneuudistuksen hankkeen hankepäällikkönä aloittaa Paula Pusenius, jonka nykyinen työpaikka on Mehiläinen Oyj:ssa Lappeenrannassa. Pusenius on koulutukseltaan mikrobiologi ja erikoistunut lapsettomuushoitoihin. Hän on myös valmistunut tietojohtamisen maisteriksi (KTM) Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta.

Rakenneuudistuksen hankkeella tehdään alueellista yhteistyötä ja valmistelua. Hankkeissa voidaan jatkaa edellisellä vaalikaudella tehtyä valmistelua sekä alueen kuntien ja kuntayhtymien aloittamaa, välttämättömäksi osoittautunutta kehittämistyötä. Muun muassa yhteisen tieto- ja viestintäteknisten ratkaisujen valmistelua tehdään tällä rahoituksella.

Hankkeiden viestintäkoordinaattorina aloittaa mikkeliläinen Emma Klén, jonka viimeisin työpaikka on ollut Platom Oy:ssa markkinointi- ja viestintäpäällikkönä. Klén on koulutukseltaan muotoilija.

Uudistuksiin liittyviä hankkeita vetää yhteen Essoten muutosjohtaja Sami Sipilä, joka toimi edellisen maakuntauudistuksen talousjohtajana. Ministeriön palkkaamana sote-koordinaattorina edellisessä uudistuksessa toiminut Essoten vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen on puolestaan mukana uudisprojektissa noin 50 prosentin osuudella.

– Saimme kokoon rekrytointien avulla erinomaisen ydintiimin uudistusta tekemään. Meillä on vahvaa Etelä-Savon tuntemusta ja toisaalta uutta näkökulmaa, erilaista työhistoriaa ja monipuolista koulutustaustaa. Tällä ydintiimillä työskentelemme tiiviisti uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden työntekijöiden kanssa ja rakennamme yhdessä maakuntajoukon mallioppilaan, Sipilä kertoo.

Uudistuksen rahoituspäätökset ovat vielä sosiaali- ja terveysministeriössä, mutta ministeriön ohjeistuksen perusteella valintoja hankkeiden tehtäviin on voinut jo tehdä.

Valinnat teki maakuntauudistuksen johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Essoten kuntayhtymän johtaja Risto Kortelaisen ja sihteerinä muutosjohtaja Sipilä samasta organisaatiosta. Muut johtoryhmään kuuluvat henkilöt ovat tässä vaiheessa kaupunginjohtajat Timo Halonen Mikkelistä ja Ulla Nykänen Pieksämäeltä, perusturvajohtaja Paula Tiihonen Pieksämäeltä, kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen Vaalijalasta, maakuntajohtaja Pentti Mäkinen ja pelastusjohtaja Seppo Lokka. Lisäksi johtoryhmään kuuluvat Anne Surakka Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta ja Kauko Väisänen järjestösektorin edustajana. Myös valittava THL:n aluekoordinaattori tulee johtoryhmän jäseneksi, ja henkilöstöä on pyydetty nimeämään edustajansa niin ikään.

Essote toimii sote-maakuntauudistuksen hallinnoijana ja tekee kehitystyötä tiiviissä yhteistyössä uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden kanssa.

Lue lisää hankkeista Essoten hallituksen pöytäkirjoista

Tulevaisuuden sote-keskuksesta

Rakenneuudistuksesta

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Puheenjohtaja
Sote-maakuntauudistuksen johtoryhmä/Etelä-Savo
risto.kortelainen [at] essote.fi
0505228677

Sami Sipilä
Muutosjohtaja
Essote
sami.sipila [at] essote.fi
044 770 0577