Etelä-Savon sote- ja maakuntauudistuksen verkkosivusto on avattu osoitteessa www.es2019.fi. Sivuston kautta pääset seuraamaan uudistuksen vaiheita.

Uusi Etelä-Savon maakunta aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.  Uudistuksen jälkeen Etelä-Savon kunnat ja kaupungit ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Heinävesi siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntaan ja Joroinen Pohjois-Savoon.

Maakuntauudistus koskee noin 141 000 maakunnan asukasta ja noin 5500 työntekijää. Nyt avattu sivusto toimii uudistusta koskevana tiedonlähteenä kansalaisille, medialle ja henkilöstölle sekä kaikille Etelä-Savon sote- ja maakuntauudistuksesta kiinnostuneille. Samalla esitellään Etelä-Savon sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä käytettävä graafinen ilme.

Seuraa sivustoa, klikkaa kuvaa

Seuraa sote- ja maakuntauudistusta tämän sivuston kautta.
Seuraa sote- ja maakuntauudistusta tämän sivuston kautta.

Uudistuksen keskeisenä arvona avoimuus

Sote- ja maakuntauudistus valmistellaan avoimesti. Verkkosivuston avulla on mahdollista seurata uudistuksen etenemistä joko yleisellä tasolla tai yksityiskohtaisemmin.

Sivuilta löytyy yleistietoa uudistuksen etenemisestä, aikatauluista, henkilöistä ja valmistelun rakenteesta. Sivuston kautta voi lukea myös eri toimielinten ja valmistelutyöryhmien asialistat, kokousmuistiot, aikataut ja tiedotteet.

Vuorovaikutteisuutta parannetaan tarjoamalla mahdollisuus kysyä uudistuksesta tai ottaa yhteyttä uudistusta valmisteleviin henkilöihin. Verkkoviestinnän ohella sote- ja maakuntauudistukesta järjestetään uudistuksen edetessä eri kohderyhmille suunnattuja kuulemis- ja keskustelutilaisuuksia. Tilaisuuksia järjestetään kattavasti eripuolilla maakuntaa.

Viestinnällä tuetaan uudistuksen valmistelua

Sote- ja maakuntauudistuksen viestinnän tavoitteena on kertoa uudistuksen etenemisestä ja tehdä uudistusta tunnetuksi. Sote- ja maakuntauudistuksen viestintä tapahtuu pääsääntöisesti uudistuksen verkkosivuston kautta. Kaikista uudistuksen toimielinten kokouksista julkaistaan verkkosivuilla tiedote vuorokauden sisällä kokouksesta. Laajemmista kokonaisuuksista voidaan lähettää myös suoria tiedotteita.

Verkkosivusto päivittyy jatkuvasti uudistuksen edetessä. Sote- ja maakuntauudistuksen viestintä ottaa mielellään vastaan palautetta uudistuksen viestintää koskien. Viestintää toteutetaan Etelä-Savon sote- ja maakuntauudistuksen viestintäsuunnitelman pohjalta, johon voi tutustua tästä linkistä.

Sote- ja maakuntauudistuksen viestintää Etelä-Savossa koordinoi viestinnän yhteistyöryhmä, jonka yhteystiedot löytyvät alta. Muut yhteystiedot löytyvät uudistuksen verkkosivuilta.

Valtakunnallista valmistelua voi seurata osoitteessa www.alueuudistus.fi

 

Uudistuksen viestinnän yhteistyöryhmä:

Teppo Leinonen
Etelä-Savon maakuntaliitto, viestinnän yhteistyöryhmän puheenjohtaja
teppo.leinonen@esavo.fi
044 770 0592

Marjukka Manninen
Etelä-Savon ELY-keskus
marjukka.manninen@ely-keskus.fi
02 95 024 157

Sirpa Leikas
Etelä-Savon ELY-keskus
sirpa.leikas@ely-keskus.fi
02 95 024 197

Auli Posti
Itä-Suomen aluehallintovirasto
auli.posti@avi.fi
02 95 016 854

Jouni Vauhkonen
Essote
jouni.vauhkonen@essote.fi
040 359 6445

Riitta Sipinen
Sosteri
riitta.sipinen@isshp.fi
044 417 3332

Heidi Saltiola
Etelä-Savon pelastuslaitos
heidi.saltiola@espl.fi
050 311 7508

Mervi Huuskonen
Etelä-Savon TE-toimisto
mervi.huuskonen@te-toimisto.fi
02 95 044 044

Satu-Mari Tolonen
Mikkelin kaupunki
satu-mari.tolonen@mikkeli.fi
040 129 4350