Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (ESSOTE) alueen sote-palvelujen tietojärjestelmät ja infrastruktuuri yhdistetään yhdeksi tehokkaaksi kokonaisuudeksi 1.1. 2017 mennessä.

Muutostyön projektipäälliköksi on valittu Mäntyharjun tietohallintojohtaja Teppo Marttila, joka on siirtynyt ESSOTE:n palvelukseen.

Projektin tuloksena kuntayhtymän tietojärjestelmiin liitetään kuntien tietoliikenne ja työasemapalvelut.

– Urakka on hyvin mutkikas, sillä pelkästään sisäisesti kunnista ja entisestä sairaanhoitopiiristä yhdistettäviä ohjelmistoja on kymmenittäin. Lisäksi kaikki pitää saada pelaamaan yhteen terveydenhuollon eri sidosryhmien ohjelmistojen kanssa. Samaan aikaan täytyy myös pitää kaikki nykyiset toiminnot käynnissä, kuvailee ESSOTE:n tietohallintojohtaja Merja Ikäheimonen.

essoteict
Mäntyharjun entinen tietohallintojohtaja Teppo Marttila vetää ESSOTE:n alueen suuren tietojärjestelmien yhtenäistämisen.

Etelä-Savon asukkaille taustalla toimivien tietojärjestelmien muutokset näkyvät myöhemmässä vaiheessa parantuneina palveluina. Kuntayhtymän ja kuntien työntekijöille järjestetään koulutusta uusien ja muuttuneiden tietojärjestelmien käyttöön.

– Valtakunnallinen sote-uudistus etenee tällä tavoin maakuntatasolla tietojärjestelmien suhteen. Tätä työtä voitaisiin valtion puolelta helpottaa kovasti yhtenäistämällä kansallisesti sote-tietojärjestelmissä käytettävät tiedot ja käsitteet eli tuottamalla soten tietoarkkitehtuuri. Sen sijaan valtionyhtiö ei toisi lisäarvoa vuosikausiin, Ikäheimonen arvioi.

Etelä-Savon soten ICT-palvelujen ensimmäiseen projektin aloituspalaveriin perjantaina 29.4. osallistui tietohallintojen henkilöstöä kuntayhtymän lisäksi Mäntyharjusta, Mikkelistä, Kangasniemeltä, Juvalta ja Pertunmaalta.

Lisätietoja

Merja Ikäheimonen Tietohallintojohtaja/ESSOTE 044 351 2513 merja.ikaheimonen@esshp.fi

Teppo Marttila Projektipäällikkö/ESSOTE 044 351 2582 teppo.marttila@esshp.fi