Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) aloittaa syksyn toimintansa talousarvion valmistelulla 11.8.

Kokouksen esityslista ja liitteet löytyvät täältä.

Alustavien laskelmien mukaisesti Etelä-Savon koko valmistelun aikainen avustus olisi 2 331 051 euroa. Vuodelle 2022 olisi tämän perusteella tulossa 1 770 356 euroa.

Vuoden 2022 laskelmat ovat kuitenkin alustavia, sillä valtion vuoden 2022 talousarviota ei ole vielä vahvistettu.

– Valmistelun rahoitus on hyvin niukka. Voimme tehdä tällä lähinnä noin kymmenen ihmisen valmisteluorganisaation. Päätettävänä on myös näiden valmistelijoiden rekrytointisuunnitelma, kertoo muutosjohtaja Sami Sipilä.

Rekrytointisuunnitelman mukaisesti tehtäviin haetaan väkeä yhdistyvistä organisaatioista. Rekrytointivuorossa ovat osa-aluekohtaiset projektipäälliköt (vastuuvalmistelijat) sekä ydintoimintoihin että konsernipalveluihin.

Lisäksi rekrytointisuunnitelma sisältää koordinaattorin sekä lakimiehen tehtävät. Projektipäälliköiden valinnan jälkeen tehdään valinnat asiantuntijatehtäviin.

Rekrytointi toteutetaan kohdennettuna hakumenettelynä (sisäinen haku) Kuntarekry-ohjelmiston kautta. Hakuaika on 16.8–22.8.2021.

Tehtäviin voivat ilmoittaa kiinnostuksensa seuraavien organisaatioiden vakituinen ja määräaikainen henkilöstö:  Essoten, Sosterin ja Vaalijalan kuntayhtymät, Mikkelin kaupunki / Etelä-Savon pelastuslaitos, Pieksämäen kaupunki, Sulkavan kunta sekä Rantasalmen kunta.

Rekrytointeja voidaan tehdä myös julkisessa haussa, jos tarvittavaa asiantuntemusta ei ole löydettävissä olemassa olevista organisaatioista tai muutoin on hyvinvointialueen edun mukaista, että osaaminen tulee muualta.

Kokouksessa hyväksytään myös valmisteluelimen työjärjestys, joka toimii hyvinvointialueen valmisteluelimen perussäännöstönä samaan tapaan kuin kuntien hallintosäännöt.

Lisätietoja

Saara Tavi
Vaten puheenjohtaja
044 417 4100
saara.tavi [at] sosteri.fi

Sami Sipilä
Muutosjohtaja
044 770 0577
sami.sipilä [at] etela-savo.fi