Sähkökatkon takia evakuoitu ikäihmisten perhekoti on palasi sijoilleen keskiviikkoiltana (2.1.) Pertunmaalla. Ruuhilammen ammatillisen perhekodin sähköt katkesivat tiistaina 1.1. puolen päivän jälkeen.

Sähköt palasivat keskiviikkona ja talon lämpötila saatu kohoamaan.

Perhekodin kuusi asukasta siirrettiin Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ja pelastuslaitoksen yhteisellä päätöksellä Pertunmaan keskustaan väistötiloihin. Yksi asukas siirtyi omaisten luo kotiin.

Lue aiempi tiedote evakuoinnista

Talvimyrsky on aiheuttanut ainoastaan muutamia muita pieniä toimenpiteitä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä:

  • Suomenniemen palvelukeskukselle ei ole tullut vettä, koska sähköt katkesivat vedenottamolta. Ruokaveden saanti on turvattu vesikanistereiden avulla. Keskiviikkona 2.1. klo 16 tienoilla vesikatko jatkui palvelukeskuksella.
  • Kotihoidon asiakkaat on käyty lävitse ja selvitetty heidän tilanteensa. Turvapuhelimet ovat monissa paikoissa vara-akun varassa. Mikäli ongelmia tulee, välittyy tieto Essoten turvapalveluun ja valmius toimia heti on olemassa. Tarvittaessa asiakkaita siirretään mm. Essoten palvelukeskuksiin ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti.
  • Yksi Essoten asiakas on jouduttu siirtämään palvelukotiin oman kodin sähköttömyyden takia.
  • Tilannetta kotihoidossa ja kotisairaalassa seurataan tehostetusti. Valmius asiakkaiden ja potilaiden siirtoihin turvalliseen paikkaan Essoten muihin yksiköihin on olemassa.
  • Ensihoidon tehtävät eivät ole merkittävästi lisääntyneet. Valmius varautumisen nostoon on olemassa.
  • Monitoimijapäivystys on ruuhkautunut, koska pyhien jälkeen osastopaikkoja ei ole vielä vapautunut ja lääkäreiden määrässä on vajausta.

Lisätietoja

Maija Loponen (Ruuhilammen tilanne)
Palvelupäällikkö
Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
maija.loponen [at] essote.fi
050 389 5558

Sari Teittinen (vanhustenhoidon yleistilanne)
Vt. johtaja
Vanhus- ja vammaispalvelut
sari.teittinen [at] essote.fi
044 351 2665