Riskiryhmien influenssarokotukset alkavat Essoten seitsemän täysjäsenkunnan alueella laajasti 25.11. lähtien ja ne jatkuvat 5.12. saakka. Rokotuksia saa tuttuun tapaan Essoten hyvinvointikeskuksilta ja –asemilta sekä Omatorilla.  Mikkelissä liikuntarajoitteisten on mahdollista saada rokote samoina aikoina Omatorin alakertaan avautuneessa suun terveydenhuollon tiloissa (hammashoitola), Porrassalmenkatu 21.

» Katso rokotuspaikkojen yksityiskohtaiset tiedot ja ajankohdat täältä

Mikkelissä liikuntarajoitteisten on mahdollista saada rokote Omatorin alakertaan avautuneessa hammashoitolassa, Porrassalmenkatu 21.

Mikkeliläisten neuvolaikäisten lasten ja heidän perheidensä sekä odottavien perheiden uusi rokotuspaikka löytyy sairaalakampuksen Perhetalosta, jonne voi myös varata rokotusajan Essoten sähköisen ajanvarauksen kautta. Muissa neuvoloissa asioivat voivat ottaa rokotukset niissä käydessään tai varata ajan puhelimitse omasta neuvolastaan.

Lisäksi rokotuksia annetaan vastaanotoilla käynnin yhteydessä.

– Jos ei ennätä käydä joukkorokotuksissa, Essoten sähköiseen ajanvaraukseen avautuu 2.12. rokotusaikoja joulukuun alkupuolelle. Ja jos sattuu sopivasti rokotuspaikalle, niin missä tahansa Essoten alueen toimipisteessä voi piikin ottaa, vinkkaa kansanterveystyön ylilääkäri Hans Gärdström.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Riskiryhmiin kuuluu paljon erilaisia ryhmiä: kaikki yli 65 vuotta täyttäneet, raskaana olevat naiset, kaikki 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalla alttiiden henkilöiden lähipiiri ja varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi tarvittaessa kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Jos henkilö ei kuulu kohderyhmään, hänen tulee hankkia rokote itse.

Myös sote-henkilöstö luetaan edellä mainittuihin riskiryhmiin. Heille on järjestetty Essotessa omat rokotukset.

» Katso kaikki riskiryhmät täältä

– Tämän vuoden rokote on saatu aiempaa kattavammaksi eri virustyyppejä vastaan.  Rokotteet tulevat riittämään kaikille riskiryhmille. Tavoittelemme takavuosia parempaa rokotuskattavuutta Essoten alueella. Toivomme, että mahdollisimman moni riskiryhmiin kuuluva käyttäisi tärkeän maksuttoman edun hyödykseen, Gärdström toivoo.

» Lue lisää influenssarokotteista THL:n sivuilta

Yksityiskohtaiset tiedot rokotuksista löytyvät Essoten nettisivuilta, lehti-ilmoituksista ja Essoten pisteissä marraskuun loppupuolella jaettavasta esitteestä.

Lisätietoja

Salme Viljakainen
Osastonhoitaja
Yleislääketieteen vastaanotto
Essote
salme.viljakainen [at] essote.fi
040 359 8183