Riskiryhmien maksuttomat influenssarokotukset myöhästyvät tänä syksynä muutamilla viikoilla verrattuna aiempiin vuosiin.  Esimerkiksi viime vuonna rokotukset ajoittuivat loka-marraskuun vaihteeseen.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan valtaosa rokotteista saapuu Suomeen lokakuun lopun ja marraskuun aikana, minkä vuoksi Essoten joukkorokotukset toteutetaan vasta marraskuun lopusta lähtien. Viestimme rokotuksista yksityiskohtaisesti, kun tiedot rokotteiden saapumisesta täsmentyvät, kertoo kansanterveystyön ylilääkäri Hans Gärdström Essotesta.

Joukkorokotusten ajankohdaksi Essoten jäsenkuntien alueella on suunniteltu 25.11–5.12.2019. Kuntayhtymä lisää tänä vuonna mahdollisuuksia saada rokote vaivattomasti ja joustavasti.

Suurimpia maksuttomaan rokotuksiin oikeutettuja ryhmiä ovat 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, kaikki 6 viikon – 6 vuoden ikäiset lapset, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, sairautensa tai hoitonsa puolesta riskiryhmiin kuuluvat sekä varusmiespalveluksen aloittavat ja laitoksissa tai laitosmaisissa olosuhteissa asuvat henkilöt.

Lue lisää myöhästymisestä THL:n sivuilta

Lue lisää

Lisätietoja

Hans Gärdström
Kansanterveystyön ylilääkäri
Essote
hans.gardstrom@essote.fi
044 794 4000