Juvan hyvinvointikeskuksen lähikuntoutusosasto, jaksohoito-osasto ja mielenterveystoimisto siirtyivät remontin alta väliaikaistiloihin huhtikuun lopussa.

Remontti alkoi vappuna, kun rakennusalue luovutetaan urakoitsijalle. Työ päättyy näillä näkymin vuoden 2018 lopussa.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) lähikuntoutusosasto Juvalla (entinen vuodeosasto) muutti osoitteeseen Tirrolantie 7. Kyse on entisen ammattikoulun opetustiloista.

Juvan hyvinvointikeskuksen pääovi sulkeutuu remontin ajaksi. Sisään mennään ensiavun ovesta.

Jaksohoito siirtyi puolestaan 25.-26.4. Tirrolantien 4 A:n tiloihin eli ammattikoulun entiseen asuntolan alakertaan. Yläkertaan muutti jo maaliskuun lopulla Juvalla sijaitseva Essoten kotihoito.

Mikäli asiakkaat, omaiset tai henkilökunta haluavat tutustua kohteisiin ennalta, asiasta voi asiasta sopia osaston esimies Marketta Björnin kanssa ja jaksohoidon Jaana Kaartisen kanssa.

– Pyydämme välttämään vierailuja muuttopäivinä, sillä meillä vallitsee poikkeustila. Osa henkilöstöstä ottaa vastaan väistötiloissa ja osa on lähettämässä. On kyseessä kahden osaston täydellinen muutto, kertoo palvelupäällikkö Hilpi Purhonen.

Myös mielenterveysyksikkö jää rakennusalueen keskelle, joten sen täytyy väistyä Juvan kunnantalolle osoitteeseen Juvantie 13 (käynti sisäpihalta).

Hyvinvointikeskuksen hissi hammashoitoon on pois käytöstä remontin vuoksi. Liikuntaesteisten hammashoito vaatii erillisiä järjestelyjä ja sellaisesta on syytä kertoa etukäteen aikaa varattaessa.

Remontti aiheuttaa myös liikennejärjestelyjä urakoitsijoiden työkoneiden vuoksi sekä siksi, että alueella rakennetaan uusia liikenne- ja paikoitusjärjestelyjä.

Rakennuksen remonttia on suunniteltu pitkään jo ennen Essoten syntyä. Tilojen korjauksen lisäksi toteutetaan samassa yhteydessä monia toiminnallisia uudistuksia.

– Olemme ottaneet vahvasti huomioon sote-integraation eli sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdistymisen. Potilaspaikkoja on vähennetty ja jaksohoito on jo eriytetty vanhus- ja vammaispuolelle. Osastohoidon ja kotihoidon välimuotoja on kehitetty, Purhonen kertoo.

Hyvinvointikeskuksen kiinteistön omistaa Juvan kunta ja Essote on tiloissa vuokralaisena.  Kunnanhallituksen nimeämään rakennustoimikuntaan kuuluvat Essoten edustajina avohoidon vastaava lääkäri ja aluevastaava Eeva Björkstedt kuntouttavan osaston esimies Marketta Björn (varalla molemmille palvelupäällikkö Hilpi Purhonen).

Lisätietoja

Eeva Björkstedt
Avohoidon vastaava lääkäri
Essote, Juva
eeva.björkstedt [at] essote.fi
040 742 3981

Hilpi Purhonen
Palvelupäällikkö, Essote, Juva
hilpi.purhonen [at] essote.fi
040 522 1665

Veli Matti Thure (tilakysymykset)
Tila- ja tukipalvelujohtaja, Essote
velimatti.thure [at] essote.fi
044 351 9658