Juvan hyvinvointikeskuksen peruskorjatut lähikuntoutus- ja jaksohoito-osastot vihittiin virallisesti käyttöön keskiviikkona 27.2. Juvan kunnan järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa.

– Juvan hyvinvointikeskuksen peruskorjausta edelsi Juvan kunnan vanhustyönstrategian tarkistaminen vuosina 2014 – 2015 sekä huolellinen ja pitkä suunnittelutyö vuosina 2014 – 2016. Vuoden 2015 aikana tehtiin vuodeosaston peruskorjauksen tarvekartoitus ja toiminnallinen suunnitelma 2015. Suunnittelun ja rakentamisen aikana käyttäjiä kuunneltiin ja mielipiteet huomioitiin, kertoo suunnittelutyössä mukana ollut palvelupäällikkö Hilpi Purhonen.

Uudistettu lähikuntoutusosasto tarjoaa viihtyisät ja turvalliset tilat hoitoon ja kuntoutumiseen.

Osaston väistötila oli entisen ammattikoulun tiloissa ja jaksohoidon väistötila ammattikoulun asuntolan tiloissa. Rakentamisen tieltä siirtyivät myös mielenterveystoimisto ja fysioterapia, joille korvaavat tilat järjestyivät ammattikoulun tiloista ja hyvinvointikeskukselta.

– Noin puolitoista (1½) vuotta kestänyt remontti alkoi toukokuussa 2017 ja valmistui joulukuussa 2018. Osastot siirtyivät väistötiloista uusittuihin tiloihin joulun alla 2018, kertoo lähikuntoutusosaston ja vastaanoton esimies Anna Mikkonen.

– Olen iloinen, että olemme taas päässeet osastojen kanssa saman katon alle. Tämä helpottaa toimintaa ja lisää yhteystyön mahdollisuuksia. Lisäksi uudet fysioterapian tilat antavat sekä osasto- että avohoidon potilaiden kuntoutukselle uutta potkua.  Parin kuukauden käyttökokemuksien perusteella voin sanoa, että remontti on onnistunut, kertoo ylilääkäri Eeva Björkstedt.

Lisätietoja

Eeva Björkstedt
ylilääkäri
Juvan, Kangasniemen ja Mäntyharjun hyvinvointikeskus
040 7423981
eeva.bjorkstedt [at] essote.fi