Viikonlopun aikana on Essoten alueelta löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa.

Toinen positiivinen koronatestien tulos havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta.  Toinen tartunta löytyi taas muualta Suomesta tulleelta henkilöltä. Tämän tapauksen johdosta alle 10 henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Kokonaistilanne näyttää hyvältä. Viime viikon tartuntaketjut on saatu hallintaan. Testausmäärät ovat kuitenkin edelleen kovin pieniä. Testaukseen pitää tuoda myös nuoret pientenkin koronaan viittaavien oireiden johdosta, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Ohjeet koronanäyttenottoon hakeutumiseksi löytyvät tästä.

ROKOTUSTEN AJANVARAUS AVATTIIN YLI 85-VUOTIAILLE

Yli 85-vuotaiden eli vuonna 1935 ja sitä ennen syntyneiden rokotukset ovat käynnistyneet. Essoten nettisivuille on avattu ajanvaraus, jonne rokotukseen oikeutetut tai heidän läheisensä voivat tehdä rokotukseen oikeutetulle hänen puolestaan varauksen.

– Aikoja on vielä valitettavan vähän, koska rokotteita tulee hitaasti ja osa rokotteista alkaa mennä jo aiemmin rokotteen saaneen toiseen pistokseen. Avaamme aikoja lisää heti, kun saamme tietoa rokotteiden saapumisesta. Valtaosan tästä asiakasryhmästä tavoitamme kotihoidon kautta, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ajanvaraus löytyy osoitteesta www.essote.fi/koronarokotus

Essoten rokotusmittari näyttää 18.1. yli 3000 henkilön rokotusten aloittamista, mikä vastaa reilua 4 prosenttia alueen yli 16-vuotiaasta väestöstä.

Essote on avannut myös uuden puhelinnumeron koronatiedusteluja varten. Numerosta 040 359 9781 voi kysellä lisätietoja, jos muualta ei löydy tietoa.  Numerosta vastataan arkisin klo 8–15. Sen kautta voi myös varata rokotusajan, jos rokotettavalla ei ole nettiyhteyksiä tai henkilöä, joka voi tehdä rokotusajanvarauksen.

Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa myös yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lue lisää valtakunnallisesta puhelinpalvelusta täältä.

Tietoa Essoten alueen koronavirusrokotuksista löytyy täältä: www.essote.fi/koronarokotus