​Mikkelin kaupunki muistaa Mikkelin keskussairaalassa syntyviä vauvoja myssyllä. Myssyn etuosaan on painettu yksi kaupungin iskulauseista: ”Made in Mikkeli”.

Myssyt ovat luomupuuvillaa ja ne ovat väriltään valkoisia. Myssyjä on toimitettu Mikkelin keskussairaalan synnytysosastolle 500 kappaletta ja ne on tarkoitettu kaikille Mikkelissä syntyville vauvoille.

Elsa Kontio sai ensimmäisen Made in Mikkeli -pipon.

Kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen toteaa, että myssylahjoituksen tavoitteena on tuoda vauvaperheille hyvää mieltä.

– Lapsen syntymä on aina erityinen hetki. Myssy on muisto tästä hetkestä, mutta myös käyttöesine, jonka toivomme löytävän monen Mikkelissä syntyvän vauvan päähän.

Synnytysosasto ja täällä syntyvät lapset nähdään tärkeiksi Mikkelille, mutta myös koko Etelä-Savolle.

Heidi Hänninen (oik.) luovutti ensimmäisen pipon Santeri ja Sara Kontion Elsa-vauvalle. Loput pipot otti vastaan osastonhoitaja Päivi Yrjönen.

– Synnytysosaston sijaitseminen Mikkelissä mahdollistaa mikkeliläisille synnytykset lähipalveluna. Lisäksi täällä syntyvät lapset edistävät koko Etelä-Savon elinvoimaisuutta. Nämä kaksi isompaa teemaa olivat mielessämme tätä myssykampanjaa miettiessämme, Hänninen kertoo.

Ensimmäisen pipon Hänninen kävi luovuttamassa Sara ja Santeri Kontion tuoreelle mikkeliläiselle Elsa-vauvalle.

– Laitetaanko jo varastoon näitä pipoja lisää?, Hänninen tiedusteli perheeltä pipon luovutustilaisuudessa.

– Eihän sitä koskaan tiedä. Katsotaan sitten uudestaan, vihjaisi Sara Kontio vastaukseksi.

Ensimmäisessä erässä tul 500 pipoa. Kaupunki lupaa toimittaa tarvittaessa lisää.

Pipot riittävät näillä näkymin puolen vuoden tarpeisiin. Hänninen kuitenkin lupaa, että mikäli pipot saavat hyvän vastaanoton, kaupunki voi tilata niitä myös lisää.

Essoten synnytysosastolla arvioidaan tämän vuoden aikana syntyvän noin 700 vauvaa. Viime vuonna synnytyksiä oli 651 ja lapsia syntyi 658.

– Kiitän Mikkelin kaupungin viestintää hauskasta ideasta. Otamme myssyt ilolla vastaan ja jaamme niitä kaikille perheille, jotka haluavat pienen humoristisen muiston tärkeästä tapahtumasta, sanoo Essoten synnytysyksikön osastonhoitaja Päivi Yrjönen.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Heidi Hänninen, Mikkelin kaupunki puh. 040 129 5048, heidi.hanninen [at] mikkeli.fi

osastonhoitaja Päivi Yrjönen, Essote, puh. 044 351 2593, paivi.yrjonen [at] essote.fi