Torin laidalle Anttilan entisen tavaratalon tiloihin toiseen kerrokseen avautuu kevään aikana monitoimijakeskus. Remontti on aloitettu ja se valmistuu ennen kesää. Virallisia avajaisia vietetään 12.9.2018. 

Työnimenä on toiminut ”Monitoimijakeskus”, mutta nyt paikalle tarvitaan oikea nimi ja keskuksen toimijat julistavat nimikilpailun. Nimikilpailu järjestetään 29.1–9.2.

Nimiehdotuksen voi käydä jättämässä kirjallisesti OSSI omais- ja perhehoidon keskukseen (Mikonkatu 3, Mikkeli, 3 krs.) tai Mikkelin Kuntopalvelu Oy:lle (Savilahdenkatu 16, Mikkeli) tai vaihtoehtoisesti lähettää sähköpostitse yhteystietojen kanssa osoitteeseen eveliina.rautio [at] essote.fi.

Palkinnoksi nimen keksijä saa vuoden kahvit monitoimijakeskukseen avautuvaan seurakunnan vapaaehtoisten kahvilaan sekä lahjakortin Mikkelin Kuntopalvelu Oy:n tai Geriwell Oy:n palveluihin.

– Monitoimijakeskukseen tulijoista koottu työryhmä valitsee nimen. Pidätämme myös oikeudet nimiehdotusten mahdollisiin muutoksiin, kertoo keskusta valmistelevan OSSI-hankkeen hankepäällikkö Jaana Koinsaari.

Monitoimijakeskuksen tiloja remontoidaan parhaillaan.

Monitoimijakeskuksen toiminta-ajatuksena on palvella kaikenikäisiä kansalaisia kokonaisvaltaisesti ja toimia kynnyksettömänä kohtaamispaikkana, jossa palvelut ja eri ammattilaiset ovat helposti saavutettavissa. Toimijoiden tiiviimpi yhteistyö tulee näkymään muun muassa paremmin koordinoituina palveluina sekä yhteisinä teemaviikkoina ja tapahtumina.

Monitoimijakeskukseen siirtyvät Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän vanhuspalveluista Palveluneuvon, Ikäneuvon, omais- ja perhehoidon OSSI-keskuksen työntekijät ja kotihoidon lääkärien vastaanotto sekä Essoten vammaispalvelun työntekijät.

Keskukseen tulee myös hyvinvointiteknologian esittelytila ja digikeskus, josta voidaan palvella asiakkaita esimerkiksi kotihoidon etäkäyntien tai muiden etävastaanottojen muodossa. Keskuksesta saa myös farmaseutin palveluja.

Yhdistyksistä saman katon alle muuttavat Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Mikkelin seudun Muisti ry/Etelä-Savon Muistiluotsin toiminta ja SPR vapaaehtoistyöntekijä sekä osa seurakunnan diakonia- ja vapaaehtoistyöstä. Lisäksi sinne keskittyy julkisen ja kolmannen sektorin vapaaehtoistoiminnan koordinointi.

Yrityksistä mukana ovat Geriwell Oy, Vetrea kotipalvelut Pelakuu, Mikkelin Kuntopalvelu Oy sekä Kyyhkylä Oy, joista Kuntopalvelu ja Kyyhkylä avaavat nykyisiä toimintoja tukevat palvelupisteet keskukseen. Paikkaan avautuu myös Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä kahvila.

Lisätietoja

Jaana Koinsaari
Hankepäällikkö, OSSI-hanke
Essote
jaana.koinsaari [at] essote.fi
044 351 2388