Mikkelin keskussairaalan peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen G1-osa on valmistunut noin kaksi kuukautta etuajassa. E-talon sisäilmaongelmien takia urakoitsijaa pyydettiin kiirehtimään valmistumista, jotta vastaanottojen väistötilojen tarve jäisi mahdollisimman vähäiseksi.

– On erittäin hyvä, että rakentamisen tahtia on pystytty näin paljon vauhdittamaan. Esperin 6.10. saaman poikkeusluvan ansiosta voimme nyt myös jatkaa rakentamista hyvällä tekemisen meiningillä, kiittelee Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) johtaja Risto Kortelainen.

Uusituissa tiloissa aloittavat 17.10. maanantaina sisätautien-, erikoissairaanhoidon diabeteksen- , keuhkosairauksien- ja verenohennushoidon seurannan vastaanotot sekä jalkaterapia.

– Asiakkaat kulkevat pääaulan ilmoittautumisesta uusiin tiloihin vielä sisäpihan B-sisäänkäynnin kautta eli lastentautien poliklinikan ulko-ovesta tai vaihtoehtoisesti toisen kerroksen kautta, opasteita seuraten. Pääaulan uusi asiakaspalvelupiste ja kulkuyhteys uudelle vastaanottoalueelle valmistuvat vuodenvaihteen tienoilla, kertoo Essoten johtajaylilääkäri Kati Myllymäki.

Remontin myötä tilat tiivistyvät ja muuttuvat yhteiskäyttöisiksi. Merkittävää osaa tiloista voivat käyttää eri erikoisalat ja ammattiryhmät tarpeen mukaan.

Myllymäen mukaan toimivan opastuksen merkitys muuttuu keskeiseksi asiakkaiden kannalta, koska ei ole enää selkeästi rajattuja erikoisalakohtaisia poliklinikkatiloja, vaan yhtenäinen vastaanottoalue. Vuodenvaihteeseen saakka alueella kiinnitetään erityistä huomiota asiakkaiden opastukseen, sillä sähköinen opastus ja siihen liittyvä sähköinen huonevarausjärjestelmä eivät ole pysyneet rakentamisen nopeutuneessa tahdissa mukana.

Remontin takia myös muiden toimintojen paikat tulevat jatkossa vaihtumaan nykyistä tiuhempaan tahtiin, kun väistötiloja joudutaan ottamaan käyttöön remontin edetessä.

– Teemme parhaamme opastuksen suhteen, mutta remontin takia monet yksityiskohdat tulevat vaihtumaan nopeasti.  Kannattaa tulla ajoissa vastaanotolle, Myllymäki kehottaa.

Lisätietoja

Kati Myllymäki
Johtajaylilääkäri Essote
kati.myllymaki@esshp.fi
044 351 2400

Meri Tikka Hankekoordinaattori
Esper-hanke/Essote
meri.tikka@esshp.fi
044 351 2708