BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotteesta odotetaan saatavaksi Suomeen lapsille sopivaa versiota, jotta alle 12-vuotiaiden rokotuksia voidaan aloittaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi torstaina suosituksen koronavirusrokotusten kolmannen annoksen jakamisesta kaikille 18 vuotta täyttäneille, joilla on kulunut vähintään viisi kuukautta koronarokotuksen toisesta annoksesta.

– Meillä Essotessa on valmius nopeastikin laajentaa koronarokotuksia THL:n suosituksen suunnassa. Toki se kuormittaa palveluitamme, mutta näen tärkeänä edetä rokotuksissa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Essotessa kolmannen koronarokoteannoksen ottaminen on edellyttänyt tähänkin asti ajanvarausta ja ajanvaraus tulee koskemaan myös uusia kolmannen annoksen kohderyhmiä.

– Uudet kohderyhmät tarkoittavat alueellamme noin 20 tuhatta uutta rokotettavaa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essote tiedottaa lähipäivinä tarkemmin kolmannen rokoteannoksen jakelun ja ajanvarausten aloittamisesta.

THL suosittelee myös koronarokotusten aloittamista 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat taustasairauksien perusteella THL:n määrittelemiin riskiryhmiin. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Euroopan komissio myönsi lapsille tarkoitetulle Comirnaty-valmisteelle myyntiluvan 25.11.2021. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotteita voidaan saada maahan joulukuun puolivälissä.

Myös 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvarauksen avaamisesta tiedotetaan erikseen, kun lapsille tarkoitetun Comirnaty-rokotteen saatavuudesta on varmuus.

Lisätietoa koronarokotuksista