Maahantulon koronaturvallisuuteen kolme eniten vaikuttavaa asiaa ovat mistä maasta tulet, onko sinulla todistus negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, tai oletko saanut 1 tai 2 koronarokoteannosta

Koronaviruksen muuntuvuuden vuoksi kaikkea ulkomaille suuntautuvaa matkailua on syytä rajoittaa vain välttämättömään matkustamiseen. Rajavartiolaitos päättää rajatarkastuksen yhteydessä matkustajan maahanpääsystä. Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen. Lue ohjeita rajanylitykseen Rajavartiolaitoksen sivuilta.

Koronatestit maahantulijoille

Suomeen ulkomailta saapuvien osalta selvitetään, voiko matkustajalla olla koronavirustartunta.  Matkustaja voidaan ohjata terveystarkastukseen tai koronatestiin. Tähän vaikuttaa lähtömaa sekä dokumentit koronatesteistä, sairastetusta koronataudista ja saaduista koronarokotuksista. Myös matkustajan ikä vaikuttaa asiaan.

Mahdolliset toimenpideohjaukset maahantulijoille:

  • Terveystarkastus
  • Koronatestit ulkorajalla ja/tai 72 tuntia maahantulon jälkeen kohdepaikkakunnalla
  • Omaehtoinen karanteeni

Ajankohtaiset ohjeet

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ylläpitää ajankohtaista ohjeistusta ulkomailta maahan saapuville sivuillaan www.thl.fi.

Liikennevalomalli riskimaista

THL ylläpitää karttagrafiikkaa koronaviruksen riskimaiden tilanteesta sivuillaan www.thl.fi.

Instructions in several languages

Finnish Institute for Health and Welfare (THL) provides multilingual information for travelers entering Finland on the website www.thl.fi.

FINENTRY maahantulijan apuna

Essoten alueen kunnat (Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala) ovat mukana FINENTRY-palvelussa. Näille alueille ulkomailta saapuvien henkilöiden on syytä ennen Suomeen tuloaan rekisteröityä FINENTRY-palvelun käyttäjiksi. Palvelu ohjeistaa tekstiviestein maahantulon käytännöistä sekä sen jälkeisistä koronatesteistä ja niiden varaamisesta.

Rekisteröidy ennen maahantuloa FINENTRY-palveluun osoitteessa app.finentry.fi

FINENTRYSTÄ voit lukea lisää Essoten uutisista ja palvelun nettisivuilta finentry.fi