Seitsemän koronaviruksen antigeenitestiliuskaa rivissä puisella pöydällä, oikeanpuoleisin testi osoittaa positiivista tulosta

Essoten osastohoidossa oli tiistaina 12 koronavirustautia sairastavaa. Tehohoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita. Koronatesteissä oli pääsiäisen aikana erittäin hiljaista. Yhteensä viime viikolla todettiin 868 varmistettua koronavirustartuntaa.

– Epidemia on hieman helpottanut kaupunkialueilla, mutta osassa Essoten alueen kuntia eletään puolestaan nyt epidemian huippua, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Terveydenhuollon kuormitus on Essoten alueella levinnyt Mikkelin yksiköistä myös muiden kuntien yksiköihin ja henkilöstön poissaolot vaikuttavat merkittävästi palveluihin osassa kuntia.

Essoten alueella jatkuu toistaiseksi kasvomaskin käyttösuositus yli 12-vuotiaille kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa. Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä asetti suosituksen viime vuoden marraskuussa omikron-virusvariantin aiheuttaman epidemia-aallon alkaessa.

– Koronanyrkin on tarkoitus ensi viikon kokouksessa tarkastella Essoten alueen kasvomaskisuosituksen sisältöä ja voimassaoloa. Iso osa alueista päätyi jatkamaan maskisuositusta ja myös meidän alueella ollaan edelleen korkeissa luvuissa. Toivottavasti ensi viikolla nähtäisiin yhtä selvästi tilanteen helpottumista, Seppälä pohtii.

THL poisti viime torstaina yleisen maskisuosituksen, mutta suosittelee kasvomaskin käyttöä edelleen koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin hakeutuville, hengitystieinfektion oireita kokeville ja niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle.