Talvinen maisemakuva järven jäältä, lumen pinnassa näkyy jäniksen jäljet, taustalla metsäisiä saaria ja sininen taivas auringon paisteessa
Etelä-Savon alueella hiihtolomaviikkoa vietetään viikolla 9, eli 28.2.–6.3.

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina arvioimaan alueen koronaepidemian tilannetta. Essoten koronatestaus on jatkunut entisin suosituksin ja antaa luotettavaa tietoa alueen tautitilanteesta, joka on edelleen kasvava ilman näkyä laskusuunnasta. Sen sijaan alueiden välisiä eroja ei pystytä enää erilaisten testauskäytäntöjen vuoksi vertailemaan.

Tämän viikon kahden ensimmäisen päivän aikana on todettu 705 koronatartuntaa, päiväkohtainen keskiarvo on yli 350. Koko viime viikon keskiarvo päivää kohti oli 252.

– Se mikä tässä on helpottavaa, että osastopaine laskee, vaikka tartuntamäärät kasvavat. Rokotteiden teho vakavaa tautimuotoa vastaan on meillä osastoilla ihan selkeästi näkyvissä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Koska alueen rokotekattavuus on korkealla, aluehallintoviraston asettamille ja lainsäädäntöön perustuville järeimmille koronarajoituksille ei ole perusteita. Rajoituksista voimassa ovat enää asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisen käytön rajoitukset 6.3. asti. Tähän Essote esittää vielä jatkoa aluehallintovirastolle.

Myös alueelliset suositukset jatkuvat. Kaksi viikkoa sitten asetetut suositukset päätettiin jatkaa 13.3. asti voimassa oleviksi ja niitä arvioidaan seuraavan kerran 8. maaliskuuta.

– Nämä koskivat kokoontumissuositusta enintään 5 henkilölle koko alueellamme, laajaa etätyösuositusta Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla, sekä terveydenhuollon ryhmätoimintojen tauollapitoa. Näitä päätettiin jatkaa talvilomakauden yli 13.3. asti, Seppälä tähdentää.

Suosituksia on edelleen järkevää noudattaa epidemian hallinnassa pysymiseksi ja lomakauden tuoman liikkuvuuden vuoksi. Essoten suositukset kasvomaskin käytöstä kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa jatkuu.

Rajoitukset ja suositukset Etelä-Savossa

Koronatilanne Etelä-Savon alueella