Nippu kasvomaskeja pöydällä

Essoten alueella on tällä viikolla perjantaihin mennessä todettu yhteensä 29 koronavirustartuntaa. Etelä-Savon alueella tartunnat lähtivät voimakkaaseen kasvuun viime viikolla, ja tämän viikon tartuntaluvut kulkevat suunnilleen edeltäneen viikon tahdissa. Koko viime viikon tartuntamäärä oli 41.

Tällä hetkellä Essotella on sairaalahoidossa viisi potilasta ja tämän viikon aikana on menehtynyt yksi koronavirustautia sairastanut henkilö.

– Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kasvanut tällä viikolla. Suurella todennäköisyydellä koronavirustauti tulee käymään läpi kaikki rokottamattomat. Suosittelen rokottamattomia aikuisia välttämään väkijoukkoja ja ravintoloita, sekä kontakteja immuunipuutteisiin ja muihin riskiryhmiin kuuluviin, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Essote tiukensi tällä viikolla myös alueellisia suosituksia koronatestaamisesta ja kasvomaskin käytöstä, jotta myös rokotetut kävisivät oireisina testeissä.

– Koronarokote antaa tehokkaan suojan koronavirustaudin vakavalta muodolta ja antaa suojaa myös sairastumista vastaan. Rajoitusten välttämiseksi korkea rokotekattavuus on tärkeää, ja on toivottavaa, että Etelä-Savossakin kattavuutta saataisiin vieläkin korkeammaksi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Etelä-Savon yli 12-vuotiaasta väestöstä vielä noin 10 prosenttia on täysin rokottamattomia. Noin 15 prosentilla puuttuu toinen annos.

Mikkelin keskussairaalan koronarokotuspisteellä on tulossa ilta-aikoja kolmelle seuraavalle tiistaille 16., 23. ja 30. marraskuuta. Arkisin ajanvarauksetta voi rokottautua klo 8–15 koronarokotteen 1. tai 2. annoksella. Kolmannen koronarokotteen ottajia pyydetään varaamaan aika.

Myös influenssarokotukset jatkuvat. Niitä annetaan ajanvarauksella ja varatulla influenssarokotuksella on mahdollista saada myös koronarokoteannos.

MIKKELIN KESKUSSAIRAALAN ROKOTUSTIISTAIT 16.11., 23.11. JA 30.11.:

  • klo 8.00–17.15
  • Ajanvarauksetta (Walk In) koronarokote 1 ja 2
  • Ajanvarauksella koronarokote 3
  • Ajanvarauksella influenssarokote

Muina päivinä arkisin klo 8–15

Lue lisää koronarokotuksista: www.essote.fi/koronarokotus

KOLME TAPAA KORONATESTIIN OIREISENA

1) Omaolo-oirearvio ja yhteydenottopyyntö: www.omaolo.fi

2) Varaa aika koronatestiin Mikkelin keskussairaalalleessote-covid.eaika.fi

3) Soita Päivystysapuun 116 117

Lue lisää koronatesteistä: www.essote.fi/koronatestaus

TARTUNTATILASTOT JA ALTISTUMISPAIKAT:

Koronatartuntamäärät kirjataan koronaepidemian nettisivulla ja julkiset altistumispaikat löydät tästä