Ensimmäinen 957 kappaleen erä koronavirusrokotteita on saatu Essoten käyttöön. Rokotukset alkavat 31.12., ja erästä riittää noin 478 henkilön rokotuksiin.

Erän ensimmäiset rokotukset toteutetaan Mikkelin keskussairaalan tehohoidon, päivystyspalvelujen ja koronaosaston hoitajille ja lääkäreille.

– Rokotamme valtakunnallisen koronastrategian mukaisesti. Ensiksi rokotusta tarjotaan niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 -potilaita. Heidän rokotuksensa voidaan toteuttaa tammikuussa. Seniori-ikäisten palvelutalojen asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset voidaan pääosin toteuttaa tammi-helmikuussa, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Seuraavaksi rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

– Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Laajojen väestörokotusten alku riippuu rokotteiden saatavuudesta. Näillä näkymin ne alkavat viimeistään keväällä. Tulemme viestimään laajasti rokotusajoista ja -paikoista, kun saamme pitävät tiedot rokotteiden saatavuudesta, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten lisäksi rokotuksia järjestää omalla alueellaan Pieksämäen kaupunki.

Essote on avannut koronarokotuksia varten erillisen nettisivun. Tuoreimmat tiedot rokotuksista löytyvät täältä.

Lue lisää koronarokotteesta THL:n sivuilta täältä.