ESSOTEN ROKOTUSMITTARI:

Essoten rokotusmittari näyttää 22.1. reilusti yli 4000 henkilön rokotusten aloittamista, mikä vastaa liki 6 prosenttia alueen yli 16-vuotiaasta väestöstä.

Rokotukset Essoten alueella

Rokotukset aloitettiin Essotessa 31.12.2020. Noudatamme Suomen koronarokotestrategiaa. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton. Ensivaiheessa Suomeen saatu Pfizerin/BioNTechin rokote on tarkoitettu ainoastaan 16 vuotta täyttäneille henkilöille ja vaatii kaksi rokotuskertaa kolmen viikon välein.

ROKOTUSAIKA VARATTAVISSA NYT YLI 85-VUOTIAILLE:

SAATAVUUSTILANNE:

Tällä hetkellä rokotteita ei ole saatavilla (22.1. klo 9.50)

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin saa aikaa varattua. Odotamme saavamme lisää rokotteita viikon 3 aikana. Aikoja on varattavissa vain, jos rokotteita on saatavilla. Tiedotamme rokotteiden saatavuudesta tällä sivulla.

yli 85-vuotiaiden koronarokotus ajanvaraus

Yllä linkki vuonna 1935 ja sitä ennen syntyneiden Essoten alueen kuntalaisten koronarokotukseen. Essoten perusterveydenhuollon alueeseen kuuluvat kunnat ovat Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala (ei Pieksämäki ja Joroinen).

Ajanvarausjärjestelmästä näet, missä toimipisteissä rokotusaikoja on saatavilla. Läheiset voivat auttaa varauksen teossa. Varauksen vahvistusviestiä varten tarvitaan matkapuhelinnumero. Nettiajanvaraus koskee vain 1. rokottautumista, tehosterokotuksen aika (3 viikon päästä 1. rokotuksesta) varataan ensimmäisen rokotuskäynnin yhteydessä paikan päällä.

Essoten puhelinnumerosta 040 359 9781 voi kysellä lisätietoja rokotuksista. Numerosta vastataan arkisin klo 8–15. Jos rokotettavalla ei ole nettiyhteyksiä tai henkilöä, joka voi tehdä rokotusajanvarauksen, puhelimessa voi myös varata rokotusajan, mikäli rokotteita on vapaana. Puhelinpalvelussa saattaa esiintyä ruuhkaa.

Turvallinen rokottautuminen Essotella

  • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle
  • Käytä kasvomaskia
  • Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa
  • Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi
  • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti

TAUSTAA

Ensimmäinen koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020. Valtioneuvosto on antanut 22. joulukuuta rokotusasetuksen.  

Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lue lisää: THL – Rokotteet ja koronavirus 

Essoten koronasivulle pääset tästä