Koronatartuntojen määrät pysyivät liki samoina viikoilla 9–10.

Essoten alueella todettiin viime viikolla yhteensä 1376 koronavirustartuntaa. Tilannekuvaa hämärtää viime viikon puolivälissä alkanut ja yhä jatkuva laitevika Mikkelin laboratoriossa. Sen vuoksi koronanäytteitä on lähetetty Kuopioon tutkittaviksi, ja osasta viime viikolla otetuista näytteistä puuttuu yhä tulos. Näytteenoton tulosviive on ollut 2–3 vuorokautta, joten testijonossa on vielä paljon näytteitä.

– Positiivisten testitulosten osuus on edelleen yli 50 prosenttia, eli kyllä luvut pysyvät korkealla. Sairaalahoidossa kuormitus jatkuu, ja se rajoittaa edelleen palveluitamme, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Maanantaiaamuna Essoten osastoilla oli hoidossa yhteensä 18 koronaan sairastunutta, joista yksi oli tehohoidossa.

Henkilöstön sairauspoissaolot kuormittavat myös palvelutuotantoa. Kiireettömän sairaanhoidon ja leikkaustoiminnan lisäksi Essoten neuvolapalveluissa on jouduttu supistamaan vastaanottoja.

Suositukset kevenivät 14. maaliskuuta

Maanantaina 14.3. astuivat voimaan Essoten alueen keventyneet koronasuositukset. Kokoontumisissa ei ole enää suositusta enimmäishenkilömäärästä, mutta kokoontumisia suositetaan järjestettävän vain välttämättömistä syistä. Vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia ja rokottamattomia aikuisia suositetaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisiin osallistumista.

Työpaikoilla suositetaan läsnäolotyön järjestämistä terveysturvallisesti, mikäli etätyö ei ole mahdollista.

Suositus sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailujen vähentämiseksi jatkuu toistaiseksi. Muita kuin välttämättömiä vierailuja suositetaan vältettäviksi. Myös terveydenhuollon ryhmätoiminnot ovat edelleen tauolla 20.3. asti.

Kasvomaskin käyttösuositus kaikissa sisätiloissa jatkuu.

Lue lisää suositusten keventämisen päätöksestä uutisistamme 9.3.

Koronarajoitukset ja -suositukset

Kaikki koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset: www.essote.fi/leviamisvaihe/

KORONATILANNE ESSOTEN ALUEELLA:

Tartuntamäärät ja sairaalahoidon tarve: www.essote.fi/korona/