Viikoittaisten koronatartuntojen määrät Essoten alueella elokuun lopusta joulukuun loppuun 2021.

Koronavirustartuntojen määrän kasvu jatkuu rajuna Essoten alueella. Viikolla 52 todettiin yhteensä 254 tartuntaa, mikä on peräti 142 tartuntaa enemmän kuin sitä edeltäneellä viikolla.

– Ennakoin tartuntamäärän kasvavan edelleen vielä tammikuun aikana. Sairaalahoidon kannalta helpottava asia on se, että valtaosa tartunnoista on todettu alle 40-vuotiailla, joilla rokotesuojan ollessa kunnossa sairaalahoidon tarpeen todennäköisyys on pienempi kuin iäkkäämmillä. Sairaalahoidossa onkin viime päivinä ollut vain muutamia potilaita, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Terveydenhuollon kantokykyä uhkaakin tällä hetkellä eniten henkilöstön koronatartunnat ja niitä seuraavat poissaolot ja karanteenit.

– Ihmisten liikkuvuus näkyy selvästi taudin leviämisessä. Esimerkiksi viime viikolla meillä todetuista tartunnoista useita kymmeniä löytyi ulkopaikkakuntalaisilta painottuen eteläsuomalaisiin. Heistä osa on siirtynyt omille kotipaikkakunnilleen sairastamaan ja osa siirretty kotipaikkakuntiensa sairaaloihin, Seppälä jatkaa.

Viime lauantaina ja sunnuntaina Mikkelissä tehdyissä koronatesteissä saattaa esiintyä viiveitä testitulosten saamisessa, sillä Mikkelin laboratorion laitevian vuoksi näytteitä on jouduttu lähettämään tutkittavaksi muualle. Tällöin testitulos ei valmistu vuorokaudessa, kuten tavallisesti.

Essoten henkilökunta kiinnittää kauppakeskus Akselin seinään opastekylttiä pohjakerroksen rokotuspisteelle
Mikkelin kauppakeskus Akselin pohjakerroksessa palvelee tällä viikolla pop up -rokotuspiste, jonne voi saapua ilman ajanvarausta.

5–11-vuotiaiden rokotusten ajanvaraus avoinna ja pop up -piste kauppakeskus Akseliin

Essote on avannut ensimmäisen koronarokotuksen ajanvarauksen nyt myös perusterveille 5–11-vuotiaille lapsille. Toistaiseksi tätä kohderyhmää rokotetaan ainoastaan ajanvarauksella Mikkelin keskussairaalan Perhetalon neuvolassa. Lapsen molemmilta huoltajilta tulee olla suostumus rokotukseen. Mikäli molemmat huoltajat eivät ole mukana lapsen rokotuksessa, tulee mukana olla kirjallinen rokotussuostumus, jonka voi tulostaa Essoten nettisivuilta: www.essote.fi/koronarokotus

5–11-vuotiaille käytetään lapsille tarkoitettua Pfizer-Biontechin rokoteannosta. Toisen rokoteannoksen ajankohta annetaan ensimmäisen rokottautumisen yhteydessä. 5–11-vuotiaiden rokottamista suunnitellaan myös Essoten muihin toimipisteisiin. Näistä tiedotetaan myöhemmin.

Essote avaa Mikkelissä tällä viikolla tilapäisen pop up -koronarokotuspisteen kauppakeskus Akselin pohjakerroksessa, jossa rokotettiin myös viime syksyn aikana. Akselin pop up -piste on avoinna tällä viikolla arkisin klo 10–14, ja sinne voivat saapua ilman ajanvarausta kaikki, joilla on oikeus koronarokotteeseen iän ja annosvälin puitteissa. Tämä ei koske 5–11-vuotiaita, joita rokotetaan ainoastaan Mikkelin neuvolassa.

KORONAROKOTUSTEN AJANVARAUS

Nettisivuiltamme ilman tunnistautumista pankkitunnuksin: www.essote.fi/koronarokotus

KORONAROKOTUSTEN SAATAVUUS

1 rokoteannos:
saatavilla kaikille 12 vuotta täyttäneille (Walk In) ja 5–11-vuotiaille lapsille Mikkelissä (Ajanvaraus)

2. rokoteannos:
saatavilla vähintään 6 viikkoa 1. annoksen saamisen jälkeen (Walk In)

3. rokoteannos:
– kaikille 18–59-vuotiaille vähintään 4 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvaraus)
– 60 v. täyttäneille ja 18 v. täyttäneille riskiryhmäläisillevähintään 3 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvaraus ja Walk In)
– 12 v. täyttäneille vakavaa immuunipuutosta sairastavillevähintään 2 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvaraus)

4. rokoteannos:
12 v. täyttäneille vakavaa immuunipuutosta sairastavillevähintään 3 kuukautta 3. annoksen saamisesta (Ajanvaraus)

Altistumispaikat

Useita uusia koronaviruksen altistumispaikkoja Etelä-Savossa