Essoten alueella todettiin viime viikon aikana koronatartuntoja yhteensä 1802. Kasvu edeltäneeseen viikkoon nähden oli tasaantunut, sillä tartuntoja oli vain 41 tartuntaa enemmän kuin viikolla seitsemän.

Sairaalahoidon tarve on edelleen korkeaa. Tällä hetkellä koronaeristyksessä erikoissairaanhoidon osastoilla on 17 potilasta.

Koronatesteissä positiivisen tuloksen saaneita on edelleen noin 50 % kaikista testatuista.

– Vaikka nyt näyttää siltä, että epidemiahuippu olisi saavutettu ja tilanne uusien  koronatartuntojen suhteen on tasaantunut , on edelleen tärkeää rajoittaa henkilökontaktien määrää ja käyttää kasvomaskia sisätiloissa, Hans Gärdström muistuttaa.

Onko oireita tai kotitesti positiivinen?

Essote suosittelee koronatestiin hakeutumista kaikenikäisille rokotetaustasta riippumatta oireisena tai positiivisen kotitestin seurauksena. Näin voit hakeutua koronatestiimme.

Saitko positiivisen testituloksen?

Jos sait positiivisesta testituloksesta ilmoituksen tekstiviestillä, aloitathan eristäytymisen välittömästi.  Essoten koronatiimi ottaa sinuun yhteyttä myös puhelimitse, mutta suurien tartuntamäärien vuoksi yhteydenottoon voi kulua useampi päivä. Lue lisäohjeita tästä.