Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 42 koronavirustartuntaa. Rauhallisemman alkuviikon jälkeen loppuviikko veti tartuntamäärät yli 40:n jo kolmatta viikkoa peräkkäin.

– Tapausmäärät ovat hyvin korkealla tasolla edelleen. Nyt tartunnat ovat painottuneet nuorempiin ikäryhmiin, ja se näkyy myös sairaalahoidon tarpeessa. Osastoillamme ei ole tällä hetkellä ketään koronavirustaudin vuoksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Etelä-Savon alueellinen koronatestaussuositus kehottaa edelleen hakeutumaan koronaan viittaavissa oireissa koronatestiin, vaikka olisikin rokotettu. Tartunnan saanut lieväoireinen tai oireetonkin voi tartuttaa tautia eteenpäin.

– Rokottamattomien ja rokotettujen taudinkuva on erilainen. Rokottamattomilla taudinkuva on voimakkaampi. Nyt influenssakaudenkin alkaessa olisi tärkeää, että kaikki maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat hakisivat influenssarokotteen ja huolehtisivat koronarokotteiden annoksistaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Sekä koronarokotetta että influenssarokotetta on nyt hyvin saatavilla. Influenssarokote ja koronarokotteen kolmas annos vaativat pääsääntöisesti ajanvarauksen. Koronarokotteen 1. ja 2. annosta saa ajanvarauksetta Mikkelissä joka arkipäivä.

Influenssarokotteen osalta järjestetään kylillä ajanvarauksettomia tilaisuuksia, joissa voi saada samalla myös koronarokotteen:

  • Anttola, hyvinvointiasema KE 24.11. klo 12–16
  • Haukivuori, hyvinvointiasema TI 30.11. klo 11.30–15.00
  • Suomenniemi, Metsätähti KE 8.12. klo 12–16

KOLME TAPAA KORONATESTIIN OIREISENA

1) Omaolo-oirearvio ja yhteydenottopyyntö: www.omaolo.fi

2) Varaa aika koronatestiin Mikkelin keskussairaalalleessote-covid.eaika.fi

3) Soita Päivystysapuun 116 117

Lue lisää koronatesteistä

ALTISTUMISPAIKAT

Etelä-Savon julkiset koronaviruksen altistumispaikat

MIKKELIN ROKOTUSTIISTAIT 23.11. JA 30.11.:

  • klo 8.00–17.15 Mikkelin keskussairaalalla
  • Ajanvarauksetta (Walk In) koronarokote 1 ja 2
  • Ajanvarauksella koronarokote 3
  • Ajanvarauksella influenssarokote

Muina päivinä arkisin klo 8–15 Mikkelin keskussairaalalla

Ajanvaraukset 3. koronarokotukseen

Ajanvaraukset influenssarokotukseen

KORONATILASTOT JA SUOSITUKSET

Essoten alueen korontietoa löydät sivultamme www.essote.fi/korona