Kulku päivystykseen käy Mikkelin keskussairaalalle B-oven kautta iltaisin ja öisin. Taksilla tai omilla kyydeillä päivystykseen tulevat sisään keskussairaalan etupihan B-sisäänkäynnin kautta Porrassalmenkadun puolelta. Päivisin sisään pääsee pääoven kautta.

Rakennustyömaa on vallannut Pirttiniemenkadun puoleisen päivystyksen pihatilan, jonka johdosta sinne mahtuvat ainoastaan ambulanssit ainakin vuoden loppuun saakka. Jalankulku päivystykseen onnistuu edelleen Pirttiniemenkadun ja Sairaalaparkin suunnasta vaneritunnelia pitkin.

– Rakennamme päivystyksen edustalla kulkusiltoja Kuuman sairaalan ja Perhetalon välille. Päivystyksen pihan ahtauden vuoksi meidän on turvattava hälytysajoneuvojen pääsy päivystykseen ja siksi kaikki muu liikenne on ohjattu Porrassalmenkadun puoleiselle sisäpihalle. Pahoittelen tilannetta, mutta vuoden lopussa tämä päivystykseen kulku normalisoituu. On suurenmoista, että jo ensivuoden toukokuussa suuret rakennuskohteet, Kuuma sairaala ja Perhetalo valmistuvat ja elämä sairaalan pohjoispäädyssä rauhoittuu. Toivon asiakkailta ja henkilöstöltä kärsivällisyyttä, sanoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Tunnelityömaat valtaavat päivystyksen pihan.

Porrassalmenkadun sisäpihan B-sisäänkäynniltä löytyvät taksi- ja saattoliikenteen avuksi tarvittavat pyörätuolit, paarit ym. sekä tarvittaessa avustava henkilökunta. Vaneritunnelin päästä Pirttiniemenkadun puolelta näitä palveluja ei löydy.

– Mikäli itse ei koe jaksavansa kävellä päivystykseen, on ainoa reitti B-sisäänkäynnin kautta ja päivällä pääoven kautta, Syväoja painottaa.

Lataa tästä tulostettava kartta: kulku päivystykseen, päivitetty 7.12.2018

Lisätietoja

Kati Korhonen
Hankekoordinaattori
ESPER-hanke, Essote
kati.korhonen [at] essote.fi
044 351 2861

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote

pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749