Essotessa on avattu uusi sähköinen ajanvarauspalvelu. Palvelun kautta voi varata ajan lastenvalvojalle joko lapsen isyyttä koskevassa asiassa tai lapsen huoltoa, asumista, tapaamisoikeutta tai elatusta koskevassa sopimusasiassa.

Sosiaalipalveluiden sähköiseen ajanvarauspalveluun kirjaudutaan Essoten nettisivujen kautta omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tunnistautumisen jälkeen palvelu tarkistaa varaajan henkilötiedot väestötietojärjestelmästä. Tämän jälkeen varaaja valitsee vapaista ajoista sopivan ja varaa ajan lastenvalvojalle sekä täyttää varausta koskevat lisätiedot. Ajanvarauksesta on mahdollisuus saada tekstiviestimuistutus. Sähköisessä ajanvarauspalvelussa ajan voi myös peruuttaa tai siirtää.

Sähköisesti tehdyt ajanvaraukset tapahtuvat Mikkelin toimipisteessä osoitteessa Jääkärinkatu 33.  Tarvittaessa tapaamisen voi sopia myös muille Essoten paikkakunnille, tällöin ajanvaraus tulee tehdä puhelimitse.

Katso lastenvalvojien yhteystiedot tästä

– Sähköinen ajanvaraus helpottaa asiakkaiden ajanvarausta lastenvalvojalle, koska tapaamisajan varaaminen ei ole enää välttämätöntä puhelinajalla. Lisäksi sähköinen ajanvaraus palvelee ammattilaista, koska se vapauttaa aikaa ajanvarauksesta asiakkaiden muuhun neuvontaan ja auttamiseen, toteaa vastaava lastenvalvoja Arni Itkonen.

Lastenvalvojat ovat ensimmäisiä sosiaalihuollon sähköisen ajanvarauspalvelun tarjoajia Essotessa.  Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisiä ajanvarauspalveluja kehitetään jatkuvasti.