Ohjeet perheille

Jos perheen tai talouden jäsen on oireinen ja saanut positiivisen testituloksen kotitestissä tai terveydenhuollon koronatestissä, suositamme oireista henkilöä pysymään kotona viiden (5) vuorokauden ajan oireiden alkamisesta tai kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet.

Oireettomien perheen tai talouden jäsenten ei tarvitse tehdä kotitestiä tai hakeutua terveydenhuollon koronatestiin. Oireettomien ei tarvitse myöskään jäädä pois varhaiskasvatuksesta, koulusta tai työpaikalta.

Suositamme oireettomille kuitenkin kontaktien välttämistä tai etätyön tekemistä, jos se on mahdollista ilman kohtuutonta vaivaa.

Nämä ohjeet ja suositukset ovat voimassa kaikissa Essoten alueen kunnissa (Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala).

Leviämisalue 14.12.2021 alkaen

Valtakunnallinen tilanne alueittain THL:n nettisivuilla.


Rajoitukset

Essoten alueella ei ole voimassa aluehallintoviraston asettamia koronarajoituksia.

VANHAT rajoituspäätökset


Suositukset

KASVOMASKISUOSITUS

Essoten alueella noudatetaan THL:n kansallista kasvomaskisuositusta 26.4.2022 alkaen.

Lisätietoa kasvomaskien jakelusta vähävaraisille kasvomaskien nettisivulta.

ESSOTEN ALUEELLINEN KORONATESTAUSSUOSITUS

Lue ajankohtainen testaussuositus koronatestien nettisivulta (päivitetty 29.3.2022).

RAVINTOLAT, KAHVILAT, ANNISKELUPAIKAT

Aukiolossa, paikkamäärissä ja ohjeistuksissa noudatetaan valtioneuvoston määräyksiä. Lue lisää valtioneuvoston päätöksistä.

YLEISÖTILAISUUDET

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä tulee noudattaa lainsäädännön velvoittamia hygieniakäytäntöjä, joihin kuuluvat muun muassa mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpitämiseen ja tilojen puhdistamiseen.

TYÖNANTAJAT JA TYÖNTEKIJÄT

Ohjeita työpaikoille ja työterveyshuolloille Työterveyslaitoksen nettisivuilla.

Terveydenhuolto

Tarpeettomia vierailuja terveydenhuollon yksiköissä suositetaan välttämään.

MATKUSTaminen

Lue lisätietoa matkustamisesta Ulkoministeriön nettisivuilta. Matkustamisen suhteen noudatetaan valtioneuvoston määräyksiä.