Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 94 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä potilasta koronavirustaudin vuoksi, heistä yksi on tehohoidossa.

– Tämä on suurin viikoittainen tartuntamäärämme koko koronapandemian aikana. Tänään voimaan astuvat aluehallintoviraston uudet rajoitukset tulevat todella tarpeeseen, kontakteja täytyy saada nyt vähennettyä leviämisen pysäyttämiseksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Seppälä korostaa, että joulun aikana oman perheen ulkopuolisia voi tavata ainoastaan terveenä.

– Oireettomanakin kannattaa suosia kotitestien käyttöä ennen muiden tapaamista tartuntariskin minimoimiseksi, Seppälä jatkaa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston Essoten alueelle asettamat kokoontumisrajoitukset yli 50 henkilön kokoontumisille sekä asiakas- ja yleisötilojen lähikontaktien estävä järjestämisvelvoite astuivat voimaan tänään maanantaina 20. joulukuuta.

Essoten alueella on voimassa edelleen myös valtakunnallista ohjeistusta tiukempi koronatestaussuositus ja sisätilojen kasvomaskisuositus. Kaikki Etelä-Savon leviämisalueen rajoitukset ja suositukset löytyvät Essoten nettisivuilta.

Mikkelin torin Forumin talon näyteikkuna, jossa Omatorin logo ja aukioloajat ma-pe klo 8-16
Omatorille avatun koronarokotuspisteen ajat ovat tarkoitettu ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmäläisille.

Rokotuksiin lisää vauhtia

Mikkelin torin laidalle Omatorin tiloihin on avattu uusi koronarokotuspiste. Omatorin rokotuspiste toimii ainoastaan ajanvarauksella, ja sinne voivat varata ajan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneet, sekä THL:n määrittelemiin vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

– Pyrimme nyt rokottamaan kovalla tahdilla ja henkilöstöä on siirretty muista toiminnoista rokotuksiin. Otimme jo viikonloppuna käyttöön THL:n suosittelemat kolmannen koronarokotuksen lyhyemmät annosvälit, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Myös Mikkelin hammashoitolassa on mahdollista saada koronarokote muun käynnin yhteydessä.

Kolmannelle koronarokotteelle on tällä hetkellä kolme erilaista annosväliä:

  • Kaikki 18–59-vuotiaat vähintään 4 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvarauksella)
  • Kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset vähintään 3 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvaraus. 1942 ja ennen syntyneille Walk In, Mikkelissä vain sairaalan rokotuspiste)
  • 12 vuotta täyttäneet vakavaa immuunipuutosta sairastavat vähintään 2 kuukautta 2. annoksen saamisesta (Ajanvaraus)

Ajanvaraukset koronarokotuksiin: www.essote.fi/koronarokotus