Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän Maailman potilasturvallisuuspäiväksi. Teemaksi on valittu tänä vuonna äidin ja vastasyntyneen turvallisuus.

Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään nyt kolmatta kertaa tulevana perjantaina. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa päivän toteutuksesta kansallisesti ja on antanut sen koordinointitehtävän Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskukselle. Maailman potilasturvallisuuspäivän teemaväri on oranssi, mikä näkyy esimerkiksi oranssina valaistuksena eripuolilla maailmaa.

TEEMAPÄIVÄ NÄKYY MIKKELISSÄ

Essote osallistuu Maailman potilasturvallisuuspäivään valaisemalla Mikkelin keskussairaalan pääaulan ja päivystyksen sisääntulon sekä Mikkelin kaupungintalon julkisivut oranssilla teemavalaistuksella.

Mikkelin keskussairaalan Perhetalon synnytysosastolla jaetaan potilasturvallisuuspäivänä syntyville vauvoille oranssit teemapipot. Päivän teemaan liittyen kerätään kokemuksia raskausajasta, synnytyksestä ja vastasyntyneen hoidosta.

KOTIMAINEN WEBINAARI

Maailman potilasturvallisuuspäivän kunniaksi Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus järjestää teemaan liittyvän webinaarin:  ”Onko lottovoitto synnyttää Suomessa” 17.9. klo 12–15. Webinaarin avaa sisäministeri Maria Ohisalo. Ilmoittautuminen webinaariin 15.9. mennessä.

Lisätietoa: Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus ja WHO.