Diabeteshoitajat ry jakoi Valtakunnallisilla Diabeteshoitajapäivillä 11.4.2019 Vuoden Diabeteshoitaja -palkinnon yhteistyössä Raision kanssa. Sen sai Mikkelin keskussairaalassa työskentelevä Maarit Salminen. Tunnustus on tarkoitettu diabeteshoitajalle, joka työskentelee innostuneesti diabeetikkojen parissa ja luo ystävällisen sekä kannustavan työilmapiirin.

– Halusimme tänä vuonna kannustaa ja antaa arvoa arjen ahertajalle, kertoo Diabeteshoitajat ry:n puheenjohtaja Päivi Strömsholm.

Palkitsemisperusteluissa todettiinkin, että ”Maarit Salmisen ykköstavoitteena on parantaa jokaisen diabeetikon elämänlaatua yksilöllisesti kaikilla mahdollisilla ja ´mahdottomilla´ keinoilla”.

– Parasta työssäni ovat potilaat ja yhteisen matkan kulkeminen heidän kanssaan, sanoo diabeteshoitaja Maarit Salminen.

Maarit Salmisen työote on aktiivinen ja hän osallistuu säännöllisesti diabeteksen hoitoa koskeviin koulutuksiin ja on aina valmis opettelemaan uutta, jos siitä on hyötyä hänen potilailleen.

Salminen on koulutukseltaan sisätauteihin erikoistunut sairaanhoitaja. Diabeteksen hoitoon hän on perehtynyt mm. Uppsalassa, jossa hän suoritti Euroopan diabeteshoitajien järjestön FEND:in järjestämän kansainvälisen ja yliopistotasoisen ENDCUP-koulutuksen. Maarit Salminen on työskennellyt diabeteshoitajana vuodesta 2000 lähtien yhtäjaksoisesti Mikkelin keskussairaalan diabetesvastaanotolla. Hänen toimipisteensä suurin kävijäryhmä ovat työikäiset tyypin 1 diabetesta sairastavat henkilöt.

Potilastyönsä lisäksi Salminen vastaa Mikkelin keskussairaalassa eri työyksiköiden sairaanhoitajien diabetesyhdyshenkilö-koulutuksesta. Hän kouluttaa säännöllisesti myös Etelä-Savossa toimivia diabeteshoitajia pitäen heille ”Diabeteshoitajien klubia”.

– Diabeteksen hoito on hyvin kokonaisvaltaista ja se on kehittynyt tietyiltä osin jopa huikeasti muun muassa uuden teknologian ansiosta ja paljon positiivista uutta on luvassa! Ruokavalio on tosin edelleenkin tyypin 1 diabeteksen hoidon perusta, Salminen toteaa.

Diabetesyhdistys ry:n nyt jo 12. kerran jaetun Vuoden Diabeteshoitaja -palkinnon yhteistyökumppanina on ollut alusta lähtien Raisio-konserni.