Etelä-Savon Työterveys Oy:n ja Lääkärikeskus Ikioma Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty FM Mia Lindström. Hän perehtyy yhtiöiden toimintaan 1.10.2020 alkaen ja aloittaa virallisesti toimitusjohtajana viimeistään 1.1.2021.

Samassa yhteydessä Etelä-Savon Työterveys Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Pirkko Valtola siirtyy eläkkeelle ansiokkaan työuran päätteeksi ja Lääkärikeskus Ikioma Oy:n toimitusjohtaja Hannu Paajanen jatkaa yhtiön lääketieteellisenä johtajana.

Mia Lindström on toiminut menestyksekkäästi terveydenhuollon johtotehtävissä yli 10 vuoden ajan, muun muassa Labquality Oy:n toimitusjohtajana sekä Oy Aga Ab:n lääkekaasuliiketoiminnasta vastaavana johtajana.

– Meille henkilöstö on aina ollut tärkeä voimavara ja uskomme vahvasti, että nyt valittu toimitusjohtaja on oikea henkilö huolehtimaan henkilöstön hyvinvoinnista ja osaamisen kehittämisestä jatkossa. Näin varmistamme parhaan mahdollisen palvelun yhtiön asiakkaille, linjaa Etelä-Savon Työterveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Risto Kortelainen.

Uudessa tehtävässä Lindström vastaa molempien terveyspalveluyhtiöiden johtamisesta.

– Arvostamme uuden toimitusjohtajan laajaa kokemusta liiketoiminnan johtamisesta, erinomaisia sosiaali- ja terveydenhuollon verkostoja sekä osaamista terveydenhuollon palveluiden kehittämisestä, toteaa Lääkärikeskus Ikioma Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hämäläinen.

Lindström itse näkee toimintaympäristön muutokset ja kilpailukentän motivoivina tekijöinä.

Mia Lindström tulee Mikkeliin pääkaupunkiseudulta.

– On hienoa päästä jatkamaan edeltäjieni erinomaista työtä korkeatasoisten työterveys- ja lääkäripalvelujen tuottajana ja odotan jo innolla yhteistyön alkua organisaatioissa työskentelevien ammattilaisten sekä asiakkaiden kanssa, Lindström kertoo.

Etelä-Savon Työterveys Oy on johtava työterveyshuollon palveluja tarjoava yritys koko Etelä-Savon maakunnan alueella ja tuottaa palveluja Essotelle. Toimipaikat ovat Mikkelissä, Savonlinnassa, Pieksämäellä, Mäntyharjussa, Juvalla, Kangasniemellä sekä Puumalassa. Terveyspalveluja tarjoavaan konserniin  kuuluvat lisäksi paikallinen Lääkärikeskus Ikioma Oy sekä hammashuoltoa tuottavat Ikihammas, Aatunkulman Hammaslääkärit ja Beckerintien Hammas.

Etelä-Savon Työterveys Oy:n omistavat Osuuskauppa Suur-Savo ja Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Etelä-Savon Työterveys Oy:n ja Lääkärikeskus Ikioman liikevaihto oli vuonna 2019 yhteensä 12.1 miljoonaa euroa. Yhtiöissä työskentelee yhteensä noin 90 henkilöä ja 90 ammatinharjoittajaa.

Lisätietoja

hallituksen puheenjohtaja Risto Kortelainen, Etelä-Savon Työterveys Oy puh. 050 522 8677

hallituksen puheenjohtaja Heikki Hämäläinen, Lääkärikeskus Ikioma Oy puh. 0500 553 765

toimitusjohtaja Mia Lindström, puh. 050 3636 595