Hammashoitolaa ei enää suunnitella Mikkelin keskussairaalalle. Näin päätti Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) valtuusto vuoden ensimmäisessä kokouksessaan (11.1.). 

Mikkelin keskitetylle hammashoitolalle toteutetaan tilat vuokrahankkeena.

ESPER-hankkeen hankesuunnitelmassa keskitetty hammashoitola oli kaavailtu rakennettavaksi keskussairaalalle tulevan Mielentalon yhteyteen.

– Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että suun terveydenhuollon nykyiset tilat Pankalammen nk. alatalossa ovat teknisen käyttöikänsä lopussa ja vuokranantaja, Mikkelin kaupunki, ei voi taata terveellistä ja turvallista toimintaympäristöä useaksi vuodeksi eteenpäin. Mittavaa peruskorjausta ei tiloihin enää kannata tehdä. Henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden vuoksi meidän on nyt ratkaistava suun terveydenhuollon tilakysymys aiottua paljon nopeammassa aikataulussa, kertoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Mielentalon tilasuunnitelmaa pienennetään hammashoitolaa vastaavalla neliömäärällä. Mielentalon kokonaisuus tulee Essoten valtuuston käsittelyyn kesäkuussa.

Suu ja leukasairauksien toiminta pystyy keskussairaalassa kuten nytkin. Uutena asiana suun terveydenhuollon päivystys tulee keskussairaalalle monitoimijapäivystyksen yhteyteen, kun uudet päivystyksen tilat valmistuvat 2018 aikana.

Lue lisää

Konserniohje, sidonnaisuudet ja ensihoidon palvelutasopäätös

Lisäksi valtuusto hyväksyi kuntayhtymän konserniohjeen ja ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen sekä merkitsi tiedoksi luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden sidonnaisuusilmoitukset.

Lue koko esityslista

Lisätietoja

Eero Aho
Valtuuston puheenjohtaja, Essote
eero.aho [at] espl.fi
044 309 5128

Risto Kortelainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677