Kirurgian poliklinikka joutui muuttamaan Mikkelin keskussairaalassa, koska tiloissa epäillään sisäilmaongelmaa.

Poliklinikka siirtyi sairaalan E-talon viidennestä kerroksesta pääosin saman talon kolmanteen kerrokseen. Kirurgian poliklinikka tuli E-siipeen vasta runsas puoli vuotta sitten keskussairaalan muiden muutostöiden takia.

–  Muutolla haluamme varmistaa potilaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnin ja terveellisen ympäristön. Iso osa henkilökunnasta on kertonut silmä-, hengitystie- tai iho-oireista. Ainakin yksi potilas on ilmoittanut hengitystieoireista. Niiden aiheuttajaa on selvitetty, mutta mittauksissa ei ole toistaiseksi löytynyt selittävää tekijää, kertoo sairaalajohtaja Jarmo J. Koski.

kirurgianpoli
Kirurgian poliklinikka sijaitsi viidennessä kerroksessa Porrassalmenkadun varressa.

Tiloissa on mitattu muun muassa ilman suhteellista kosteutta, lämpötilaa, hiilidioksidi- ja häkäpitoisuutta, haihtuvia orgaanisia yhdisteitä sekä ilman partikkeleiden kokoa ja määrää. Tulevana viikonloppuna on vielä tarkoitus selvitellä viidennen kerroksen ilmavirtojen liikkeitä savukokeilla.

– Pyrimme minimoimaan muuton vaikutukset asiakkaille ja pahoittelemme heille aiheutuvaa vaivaa, kun kaikki kirurgian asiat eivät enää löydykään samasta paikasta. Myös lääkinnällinen kuntoutus joutuu nyt siirtymään kirurgian siirron takia sairaalakampuksen vanhimpaan osaan hallinnon P- ja R-taloihin. Sairaala palaa näin remontin aikana myös hieman juurilleen, Koski sanoo.

Lisätietoja

Tilakysymykset

Jarmo J. Koski
sairaalajohtaja
p. 044 351 2541
jarmo.koski@esshp.fi

Työsuojeluun liittyvät kysymykset

Jukka Aho
työturvallisuuspäällikkö
p. 044 351 4500
jukka.aho@esshp.fi