Yksi Mikkelin keskussairaalan työmaista loppuu, kun Päivystysosaston remontti valmistuu näinä päivinä. 

Päivystysosasto pääsee muuttamaan väistöstä takaisin omiin tiloihinsa ja sijaitsee jälleen 17.12 klo 12 alkaen HK-osalla ensimmäisessä kerroksessa. Osasto löytyy helpoiten keskussairaalalta seuraamalla lattiasta löytyviä punaisia teippejä, joissa lukee ”Päivystysosasto”.

– Remontissa huoneisiin rakennettiin enemmän seinää ja laitettiin ovet. Tilat ovat nyt aiempaa rauhallisemmat ja tarjoavat enemmän yksityisyyden suojaa. Aiemmin tilat oli rakennettu lähinnä potilaiden seurantaa varten, nyt ne ovat osastomaisempia. Myös hoitajien ja lääkärien työpisteet uusittiin, kertoo vs. apulaisosastonhoitaja ja muuttokoordinaattori Heidi Korhonen.

Päivystysosastolla hoidetaan ja seurataan sisätautisia ja kirurgisia potilaita lyhytaikaisesti (maksimissaan 48 h). Potilaat siirtyvät päivystysosastolle useimmiten juuri päivystyksestä, kun he tarvitsevat nimenmaan lyhytaikaista osastoseurantaa ja hoitoa.

– Päivystysosasto toimii osana monitoimijapäivystystä. Olemme olleet elokuun lopulta väistössä omien tilojemme remonttia. Lainasimme monitoimijapäivystykselle jo valmistuneita tiloja.  Monitoimijapäivystys siirtyy näihin tiloihin helmi-maaliskuulla 2019, kertoo Korhonen.

Päivystysosasto löytyy parhaiten seuraamalla keskussairaalan lattian teippejä.

Potilaspaikkoja Päivystysosastolla on kaikkiaan 18 ja tavoitteena on laajentaa osaston paikkamäärää osana talous- ja muutosohjelmaa. Päivystysosastolla ja monitoimijapäivystyksellä on yhteinen henkilökunta, joka kiertää työpisteeltä toiselle.

Päivystysosaston remontti on osa keskussairaalan normaalia perusparannusten kiertoa, eikä tämä työmaa kuulu suureen perusparannusta ja laajennusta tekevään ESPER-hankkeeseen. Remontti ajoitettiin ESPERin kanssa samaan aikaan, koska väistötilat löytyivät kätevästi.

Lisätietoja

Heidi Korhonen
Vs. apulaisosastonhoitaja ja muuttokoordinaattori
Monitoimijapäivystys, Essote
heidi.korhonen [at] essote.fi
040 359 7982