Coronaria Silmäklinikka Oy tuottaa silmätautien erikoissairaanhoidon vastaanotto- ja leikkauspalvelut Mikkelin keskussairaalassa 6.8.2018 alkaen.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) ja Coronaria Silmäklinikka Oy ovat allekirjoittaneet 29.6.2018 sopimuksen silmätautien erikoissairaanhoidon vastaanottojen ja päiväkirurgisten leikkauspalvelujen toteuttamisesta Mikkelin keskussairaalassa. Sopimus on määräaikainen ja kestoltaan 12kk.

Hoitohenkilöstö ja muu tukihenkilöstö säilyy edelleen Essoten työntekijöinä.

Coronarian vastuulle kuuluvat myös silmätautien vastaanotto- ja silmätoimenpiteiden toimintaprosessien ja hoitokäytänteiden kehittäminen sekä yhteistyörajapintojen suhteiden ylläpito.

Toiminta käynnistyy 6.8. alkaen. Essoten alueella sekä sen ulkopuolella tehdään tiivistä tiedottamista palveluista.

– Yhteistyömme tavoitteena on palvelujen säilyminen Mikkelin keskussairaalassa Essoten alueen asiakkaille sekä kustannustehokas ja -vaikuttava toiminta. Lisäksi yhteistyömme myötä on tavoitteena nopeuttaa potilaiden hoitoon pääsyä, kertoo terveyspalvelujen johtaja, johtajaylilääkäri Jarmo J. Koski.

– Olemme innoissamme, että voimme tuottaa silmätautien erikoissairaanhoitoa Essoten alueen asiakkaille. Yhteistyö Mikkelin osaavan terveydenhuoltohenkilöstön kanssa mahdollistaa parhaan mahdollisen palvelun alueen asukkaille. Coronarian tarjoamat palvelut Mikkelissä ovat avoinna kaikille halukkaille valinnanvapauden perusteella, toteaa Coronarian palvelujohtaja, Marianne Eliasson.

Lisätietoja yhteistyöstä

Jarmo J. Koski
Terveyspalvelujen johtaja, johtajaylilääkäri
044 351 2541
jarmo.koski [at] essote.fi

Marianne Eliasson
Palvelujohtaja
Coronaria Oy, ESH
050 592 4540
marianne.eliasson [at] coronaria.fi