Vuodeosastot sijaitsevat Mikkelin keskussairaalassa elokuun alusta lähtien O-osassa ja Perhetalossa (lyhennettynä opastuksessa P-kirjaimella). Muutot tapahtuivat 1.8. lukuun ottamatta synnytys- ja lastentiimiä, joka muuttaa viimeisenä 3.9.

Osastojen numerointi on vaihtunut tai vaihtuu muutosten yhteydessä:

  • Entinen osasto 33 on nyt osasto 1, joka löytyy entisestä paikasta O-talosta, erikoisalana kirurgia.
  • Entinen osasto 34 on nyt osasto 2, joka löytyy myös entisestä paikasta O-talosta, erikoisalana sisätaudit ja yleislääketiede.
  • Osasto 3 sijaitsee Perhetalon 3. kerroksessa: erikoisaloina ovat synnytykset ja lastentaudit, muutto 3.9. nykyisestä paikasta Perhetalon 3. kerrokseen.
  • Osasto 4 löytyy Perhetalon 4. kerroksesta: erikoisaloina ovat keuhko-, sydän- ja verisuonisairaudet (kardiologia) sekä neurologiset sairaudet.
  • Osasto 5 on Perhetalon 5. kerroksessa: erikoisalat ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet (ortopedia) ja verisairaudet (hematologia).

Avaa tulostettava kartta tästä: osastomuutokset_kartta

Perhetalon osastoille kuljetaan Perhetalon pääsisäänkäynnin kautta Porrassalmenkadulta, jolloin saavutaan Perhetalon toiseen kerrokseen. Perhetalon ensimmäiseen kerrokseen pääsee kävellen myös päivystyksen sisäpihalta.

Osastoille 1 ja 2 kuljetaan entisen käytännön mukaan pääsisäänkäynnin kautta.

Osaston käytävien ovissa on tarkentava opastus, esimerkiksi ”keuhkosairaudet, neurologia ja kardiologia”. Potilashuoneet on numeroitu juoksevasti kussakin kerrostasossa siten, että esimerkiksi huone 401 löytyy Perhetalon 4. kerroksesta.

Perhetalon 1. ja 2. kerroksesta löytyvät elokuun alusta alkaen lapsiperheiden avopalvelut kuten neuvolat, lastentautien, lastenpsykiatrian, lasten neurologian, äitiys- ja sikiöseulonnan ja lastensuojelun vastaanotot.

Kuuma sairaala: päivystykseen tuloon pieniä muutoksia

Myös toisen keskussairaalan uuden talon, Kuuman sairaalan puolella tapahtuu.

– Päivystykseen kulkemiseen tulee pieniä muutoksia elokuun lopulla, kun ns. kävelevien potilaiden päivystyksen ovi avautuu remontin jälkeen. Päivystyksen sisäpihalle merkitään kaksi kiireellistä autopaikkaa (maks. 15 min), muille kuin ambulanssilla päivystykseen tuleville. Muutoin ei-kiireellinen liikenne päivystykseen tapahtuu pääsisäänkäynnin kautta tai kävellen Pirttiniemenkadun kautta, kertoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja Essotesta.

Pääsisäänkäyntiin, samoin kuin Perhetaloon pääsee Sairaalaparkista yhdyskäytävää pitkin. Yhdyskäytävä on auki arkisin 6:40-19:00, viikonloppuna 8:00 -19:00. Klo 19 jälkeen kulku sairaalaan tapahtuu päivystyksen kautta Pirttiniemenkadulta.

Mannerheimintien puolella sijaitsevaan Silmätautien yksikköön käynti tapahtuu joko Sairaalaparkista yhdyskäytävää pitkin Mannerheimintien yli ja hissillä P-kerrokseen silmätautien yksikköön tai Sairaalaparkista suojatietä kadun yli silmätautien yksikköön.

Kiireelliset synnytykset ohjataan 3.9 alkaen päivystyksen sisäpihan kautta Perhetalon 3. kerrokseen.

Essoten aikuisten vastaanotot toimivat ilman muutoksia vuoden 2019 loppuun saakka. Kyyhkylän vuodeosastot muuttavat sairaalakampukselle marraskuun alussa. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
pirjo.syvaoja@essote.fi
0403596749