Mikkelin torin laidalle entisen Anttilan tavaratalon tiloihin toiseen kerrokseen kevään aikana avautuvan monitoimijakeskukseni nimi on valittu.  Nimeksi tuli OmaTori.

Nimen valitsemiseksi järjestettiin helmikuussa nimikilpailu, jonka avulla saatiin 112 ehdotusta. Ehdotusten perusteella monitoimijakeskuksen toimijoista koottu työryhmä työsti ehdotuksia eteenpäin.

– Saimme useita tori-loppuisia ehdotuksia ja niiden kautta päädyimme nyt valittuun nimeen. Etuliitteen halusimme kuvaavaan keskuksen toimintaa. ’Oma’ tarkoittaa osallisuutta, monitoimijuutta ja arjen tukea. ’Tori’ ei viittaa pelkästään sijaintiin vaan se kuvaa myös palvelujen saatavuutta ja keskeistä kohtaamispaikkaa, kertoo OmaTorin toimintaa organisoivan OSSI-hankkeen hankepäällikkö Jaana Koinsaari.

Parhaillaan OmaTorille suunnitellaan logoa ja nettisivuja. Logo julkistetaan huhtikuussa. Samassa tilaisuudessa myös nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Keskuksen virallisia avajaisia vietetään 12.9.2018, mutta OmaTorille alkaa muuttaa toimijoita portaittain jo kevään ja kesän aikana.

OmaTori on hakenut toiminnalleen vuosittain jaettavaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen TerveSOS-palkintoa. Palkinto jaetaan tänä vuonna osallisuutta edistävälle uudenlaiselle toiminnalle, joka edistää sosiaalihuollon ja terveydenhuollon sekä muiden toimijoiden yhteistyötä.

Palkinnon voittaja valitaan toukokuussa, jossa yhtenä kriteerinä on yleisöäänestys. OmaTorin hakemuksesta voi käydä tykkäämässä Innokylän Internet-sivuilla (hakemus nimellä Ainot ja Reinot OmaTorilla)

Toiminta-ajatuksena on palvella kaikenikäisiä kansalaisia kokonaisvaltaisesti ja toimia kynnyksettömänä kohtaamispaikkana, jossa palvelut ja eri ammattilaiset ovat helposti saavutettavissa. Toimijoiden tiiviimpi yhteistyö tulee näkymään muun muassa paremmin koordinoituina palveluina sekä yhteisinä teemaviikkoina ja tapahtumina.

OmaToriin siirtyvät Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän vanhuspalveluista Palveluneuvon, Ikäneuvon, omais- ja perhehoidon OSSI-keskuksen työntekijät ja kotihoidon lääkärien vastaanotto sekä Essoten vammaispalvelujen työntekijät. Lisäksi sieltä saa farmaseutin palveluja.

OmaTorissa tulee työskentelemään myös Essoten kotihoidon etäkäyntejä kuvapuhelujen välityksellä tekeviä hoitajia. Sieltä löytyy myös kotona asumista, turvallisuutta ja toimintakykyä tukevaa teknologiaa, laitteita ja apuvälineitä, joita pääsee kokeilemaan paikan päällä.

Yhdistyksistä saman katon alle muuttavat Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, SPR:n vapaaehtoistyöntekijä sekä osa seurakunnan diakonia- ja vapaaehtoistyöstä. Lisäksi sinne keskittyy Essoten vapaaehtoistoiminnan koordinointi.

Yrityksistä mukana ovat Geriwell Oy, Vetrea kotipalvelut Pelakuu, Mikkelin Kuntopalvelu Oy sekä Kyyhkylä Oy, joista Kuntopalvelu ja Kyyhkylä avaavat nykyisiä toimintoja tukevat palvelupisteet keskukseen.

Lisätietoja

Jaana Koinsaari
hankepäällikkö
jaana.koinsaari [at] essote.fi
p. 044 351 2388