Ensimmäinen Mikkelin keskussairaalan osasto muuttaa Kuumaan sairaalaan maanantaina 6.5. Ennen muita yksikköjä peruskorjattuihin ja laajennettuihin tiloihin siirtyy tarkkailua vaativien potilaiden päivystys, joka on osa keskussairaalan monitoimijapäivystystä.

– Omatoimisesti, kävellen päivystykseen saapuvat ilmoittautuvat edelleen tutussa päivystyspaikassa pääaulan läheisyydessä.  Myös päivystysosasto eli lyhytaikaista (max 48 h) hoitoa tai tarkkailua tarvitsevien osasto pysyy entisillä sijoillaan, kertoo vs. apulaisosastonhoitaja ja muuttokoordinaattori Heidi Korhonen.

Muuttokoordinaattori Heidi Korhonen uusissa tarkkailutiloissa.

Lastenpäivystyksen odotustila ja sijainti muuttuvat, mutta ilmoittautuminen tapahtuu samassa paikassa kuin ennenkin päivystyksen aulassa, josta lapset ja heidän läheisestä ohjataan oikeaan paikkaan.

– Kuuman sairaalan muutot ovat pitkä ja vaativa operaatio. Kuumaan sairaalaan sijoittuvien yksikköjen ja osastojen potilaat tarvitsevat vaativaa hoitoa ja heitä täytyy hoitaa samaan aikaan, kun muutetaan. Viisi muuttokoordinaattoria valmistelee siirtymisiä, joista suurin osa tapahtuu heinäkuussa, kertoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

 

 

Kuuman sairaalan tilat luovutetaan Essoten käyttöön 17.5. Päivystystarkkailun jälkeen muuttaa seuraavaksi valvontaosasto (16.7.), sitten teho-osasto (23.7.) ja heräämö (29.7.). Viimeisenä siirtyy leikkausosasto (30.7.).

Rakennusyhtiöt luovuttavat Perhetalon Essotelle 31.5. Perhetaloon ensimmäiset muutot alkavat 17.7. ja jatkuvat aina synnytysosaston ja vauvojen teho-osaston muuttoon 3.9. saakka.Sekä Kuumaa sairaalaa että Perhetaloa tullaan esittelemään yleisölle ja medialle ennen talojen käyttöönottoa.

– Avaamme yleisölle mahdollisuuden tutustua molempien talojen tiloihin pienryhmissä heinäkuun aikana, kertoo hankejohtaja Syväoja.

Lisätietoja

Heidi Korhonen
Vs. apulaisosastonhoitaja/muuttokoordinaattori
Monitoimijapäivystys
heidi.korhonen [at] essote.fi
040 3597982

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749