Essote otti ensimmäisenä sote-organisaationa käyttöön (11.10.) sähköisen toisen puolesta asioinnin.

Mikkeliläinen Minna Immonen puolestaan kokeili ensimmäisenä, miten sujuu Jesperin, hänen poikansa, puolesta ajanvaraus suun terveydenhuoltoon.

Puolesta asiointi – katso video

Katso videolta, kuinka puolesta asiointi tapahtuu käytännössä. Klikkaa kuvaa.

Katso videolta, kuinka puolesta asiointi tapahtuu käytännössä. Klikkaa kuvaa.

Puolesta asiointi helpottaa erityisesti pienten lasten vanhempien ja ikäihmisistä huolehtivien elämää, koska ajanvarauksen voi tehdä Hyviksessä milloin tahansa. Immonen on itse viittomakielinen, eikä voi käyttää puhelinta ajanvaraukseen.

– Ajattelin, että tämä puolesta asiointi olisi vaikeampaa. Se oli muutaman klikkauksen takana ja kaikki toimi hyvin, Immonen kehuu.

Aiemmin hän on käyttänyt Hyvistä lääkäriaikojen varaukseen ja vaihtanut viestejä terveydenhuollon henkilöstön kanssa. Terveydenhuolto ei voi lähettää sähköposteja ja viestikanavan täytyy olla hyvin suojattu.

– Minulle Hyvis on oikein hyvin toimiva systeemi. Toivon, että joskus tulisi myös mahdollisuus tätä kautta mahdollisuus varata aikoja ja ottaa yhteyttä neuvolaan, Immonen esittää.

Minna Immonen kertoo puolesta asioinnista – katso video

Katso video - klikkaa kuvaa.
Katso video – klikkaa kuvaa

Aiemmin Hyvis.fi-asiointipalvelussa hoidetut puolesta-asioinnin sitoumukset korvataan lokakuusta 2016 alkaen tarkistamalla asioinnin oikeus automaattisesti Suomi.fi-asiointivaltuudet-palvelusta. Ensimmäisenä valtuutustietoa käytetään suun terveydenhuollon ajanvarauksessa.

– Puolesta-asiointi helpottuu huomattavasti, kun se onnistuu paikasta ja ajasta riippumattomasti. Mahdollisuutta on toivottu paljon lapsiperheissä, joissa muutenkin halutaan asioida esimerkiksi iltaisin, kun lapset ovat jo nukkumassa, kertoo muutosta valmistelleen PUOLA-hankkeen projektipäällikkö Virva Hartonen.

Lue myös tiedote puolesta asioinnista.