Helpoiten uusit reseptin Omakanta.fi -palvelussa. Muistathan uusia reseptisi hyvissä ajoin ennen lääkkeesi loppumista ja loma-aikoja.

Uusimispyynnöt käsitellään kahdeksan (8) päivän kuluessa. Reseptin uusimispyynnöt voi esittää näillä tavoin:

1. Lääkärin tai hoitajan vastaanotolla (kontrollikäynnillä)

Huumausaineiksi luokiteltujen ja PKV -lääkkeiden (= pääasiassa keskushermostoon vaikut-tavien lääkkeiden) reseptien uusiminen tapahtuu lääkärin kanssa sovitusti.

2. Omakanta.fi -palvelussa

Omakanta.fi -palvelussa reseptien uusiminen on helpointa ja maksutonta.

Uusimispyynnön voit tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Toimi näin:

  •  Kirjaudu Omakanta.fi -palveluun (www.omakanta.fi ). Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.
  •  Valitse Sähköiset reseptit ja Reseptien uusiminen, niin saat listauksen uusittavissa olevista resepteistäsi.
  • Valitse uusittavat reseptit. Uusi vain sellaiset reseptit, joiden lääkettä tarvitset ja jotka ovat umpeutumassa tai joissa lääkettä ei ole enää jäljellä.
  •  Valitse Jatka ja anna uusimispyynnön vastaanottava terveydenhuollon organisaatio. Ohjelma ehdottaa sinulle organisaatiota, joka uusintapyyntösi voi uudistaa.
  • Anna matkapuhelinnumerosi, jos haluat tekstiviestin reseptin uusimisen valmistumisesta.
  •  Valitse Lähetä. Saat näytölle tiedon uusimispyynnön lähettämisestä. Reseptin uusimisen etenemistä voit seurata Omakannassa.

3. Apteekeissa

4. Puhelimitse oman terveysaseman ohjeistuksen mukaan

Uusitut reseptit välittyvät suoraan apteekkiin ja lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa apteekista kahdeksan vuorokauden kuluessa reseptin uusimispyynnön jättämisestä. Ota apteekkiin mukaan Kela-korttisi.

Jos noudat apteekista toisen henkilön reseptilääkkeitä, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön Kela-kortti ja tieto siitä, mitä lääkettä noudetaan (esimerkiksi potilasohje).

Tulosta nain-uusit-reseptin