Äitiys- ja lastenneuvolan puhelinnumero muuttuu yhteiseksi kaikissa Essoten alueen kunnissa. Uusi numero on 015 744 7744 Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan neuvoloissa.

Uuteen numeroon vastataan arkisin ma – pe klo 7.30 – 14 (sihteeri 7.30-14, terveydenhoitaja 8-14). Ainoastaan perhesuunnitteluneuvoloihin jäävät käyttöön omat puhelinnumerot ja soittoajat.

– Yhden numeron kautta asiakkaamme saavat paremmin puhelimitse yhteyden neuvolaan ja oikea-aikaisesti asiantuntijan apua. Numeroon vastaa aina sihteeri ajanvarausasioissa ja terveydenhoitajat antavat ohjausta ja neuvontaa. Tarvittaessa terveydenhoitajat voivat jättää soittopyynnön asiakkaan omalle terveydenhoitajalle, kertoo Essoten neuvola- ja perhepalvelujen esimies Noora Valjakka.

Muut lasten- ja äitiysneuvoloiden sekä neuvoloiden terveydenhoitajien suorat numerot poistuvat asiakkaiden käytöstä. Myöskään tekstiviestiyhteydenottoihin ei vastata enää 1.2. jälkeen.

Yhteisen neuvolapuhelimen lisäksi neuvoloiden asiakkaiden käytössä on Kiireetön yhteydenotto -palvelu Essoten nettisivuilla.

Lisätietoja

Noora Valjakka
Neuvola- ja perhepalvelujen esimies
Perhe- ja sosiaalipalvelut
Essote
noora.valjakka [at] essote.fi
040 359 7083