Ohjaamo Olkkari, TYP Reitti ja Nuorisotila Starlight muuttavat helmikuussa uusittuihin yhteisiin tiloihin osoitteeseen Hallituskatu 3. Tiloille on myös tulossa yksi yhteinen nimi, jonka alla edellä mainitut toimijat ja toiminnot tulevat jatkamaan entisillä nimillä.

Sari-Anne Ratia, Mervi Hotokka, Anu Hotokka
Sari-Anne Ratia, Anu Hotokka ja Mervi Hotokka iloitsevat uusien tilojen löydyttyä hyvältä sijainnilta.

Ohjaamo Olkkari ja Starlight tukevat nuoria

Ohjaamo Olkkari ja Nuorisotila Starlight ovat toimineet vuodesta 2014 saakka Maaherrankatu 12:ssa. Keväällä 2017 sattuneen vesivahingon vuoksi osa toiminnoista on ollut väistötiloissa (osoitteissa Maaherrankatu 12 ja Porrassalmenkatu 17). Nyt toimijat muuttavat Hallituskadulle 13.-15.2.2019 uusiin toimitiloihin. Nuorisotila on suljettu ajalla 4.2. – 3.3.2019.

Ohjaamo Olkkarin matalan kynnyksen avoimet ovet ovat kiinni ajalla 11.2. – 1.3.2019 muuton ja uusissa tiloissa toiminnan käynnistämisen vuoksi. Puhelinpäivystys palvelee normaalisti arkisin klo 9-16 p. 044 794 3266. Asiakasvastaanotossa ajanvarauksella on mahdollisia katkoksia viikolla seitsemän ja kahdeksan muuton vuoksi. Nuorisotila Starlight on kiinni helmikuun 2019 kokonaan.

Ohjaamo Olkkari on suunnattu 13 – 29-vuotiaille, jotka pohtivat omaan elämään ja itsenäistymiseen liittyviä valintoja.

–Tavoitteena on toimia alle 30 -vuotiaiden tukena, kunnes elämäntilanteeseen löydetään ratkaisu. Ohjaus- ja tukityö perustuu henkilökohtaisiin tapaamisiin. Jokaisen nuoren kanssa sovitaan oma vastuuohjaaja, jonka kanssa käydään keskustelua tulevaisuuden vaihtoehdoista, kertoo Olkkarin toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia.

Ohjaamo Olkkarissa toimii myös erilaisia alle 30-vuotiaiden omia toimintaryhmiä, joihin voi vapaasti osallistua ja uusia voi tulla kehittämään. Lisäksi tarjotaan tukea 13 – 29 -vuotiaiden läheisille ikäryhmään liittyvissä asioissa, elämän eri tilanteissa.

TYP Reitti edistää työllistymismahdollisuuksia

Monialainen yhteispalvelu TYP Reitti tarjoaa työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella.  Mikkelin seudun työllistymistä edistävä TYP Reitti on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita.

Mikkelin seudun TYPin toiminta-alueeseen kuuluvat Mikkeli, Hirvensalmi, Mäntyharju, Kangasniemi, Pertunmaa ja Puumala. Essote tuottaa TYP Reitin monialaiseen työllistymistä edistävään palveluun sosiaalipalvelut. Palvelu on tarjolla jokaisen TE-toimiston alueella ja kaikissa Manner-Suomen kunnissa.

TYP Reitin yhteinen Mikkelin toimipiste on toiminut Mannerheimintie 1:ssä vuoden 2016 alusta. Sisäilmaongelmien vuoksi osa toiminnoista on ollut hajautettuna Maaherrankatu 10:een, josta TYP Reitti muuttaa Hallituskatu 3:een uusiin toimitiloihin.

TYP Reitin muutto tapahtuu 11.-12.2. ja toiminta on kiinni ajalla 11.-15.2., lukuun ottamatta jo sovittuja asiakasajanvarauksia, jotka hoidetaan sovitusti. TYP Reitin toimiston puhelut ohjautuvat ajalla 11.-15.2. sosiaalikeskuksen neuvontaan p. 040 359 7770.

TYP Reitin ollessa suljettuna ajalla 11.-15.2. kuntouttavaan työtoimintaan liittyvät asiat Mikkelin osalta hoidetaan keskitetysti sosiaalikeskuksen neuvonnassa Vilhonkatu 7-9, 50100 Mikkeli p. 040 359 7770, asiakaspalvelu avoinna ma klo 9-15 ja ti-pe klo 9-12.  Mikkelin seudun muissa TYP kunnissa toiminta jatkuu ennallaan.

– Monialaisessa yhteispalvelussa selvitetään, mitä palveluja asiakas tarvitsee työllistymisensä edistämiseksi ja hänen kanssaan laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja, kertoo TYP Reitin palvelukoordinaattori Anu Hotokka.

TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa yhteispalvelun asiakkaaksi. Palveluun pääsyn kriteerejä voi tiedustella näiden tahon omavirkailijalta ja asiakas tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.

Lisätietoja

Sari-Anne Ratia
Toiminnanohjaaja
Ohjaamo Olkkari
sari-anne.ratia(at)essote.fi
050 311 7080

Mervi Hotokka
Nuorisosihteeri
Nuorisotila Starlight
mervi.hotokka(at)mikkeli.fi
044 794 2438

Anu Hotokka
Palvelukoordinaattori, TYP Reitti
anu.hotokka(at)essote.fi
050 311 7453

Veli Matti Thure
Johtaja
Tila- ja tukipalvelut, Essote
velimatti.thure(at)essote.fi
044 351 9658