Omaolo on aina avoinna oleva julkisen sosiaali- ja terveyshuollon digitaalinen asiointikanava. Se auttaa arvioimaan omia terveysongelmia, antaa itsehoito-ohjeita ja opastaa tarvittaessa hoitoon hakeutumisessa. Omaoloa käytetään nettiyhteydellä esimerkiksi tietokoneella tai älypuhelimella.

> SIIRRY OMAOLOON OSOITTEESSA OMAOLO.FI

OIREARVIOISTA nopeasti luotettavaa terveystietoa

Omaolon helppokäyttöiset oirearviot auttavat arvioimaan milloin ja millaiseen hoitoon kannattaa oireiden perusteella hakeutua. Myös itsehoito-ohjeita on saatavilla. Oirearviot ovat luotettavia ja perustuvat aina lääketieteelliseen tietoon. Ne on tuottanut Kustannus Oy Duodecim.

Oirearviokyselyn täyttäminen vie keskimäärin 2,5 minuuttia ja kirjallisen tuloksen saa välittömästi. Omaolo-palvelu on käytettävissä esteettömästi vuorokauden ympäri.

Essoten alueella käytössä olevat oirearviot

Oirearvioita Omaolosta löytyy 16 erilaiseen terveysongelmaan. Niitä kaikkia voi käyttää kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt saadakseen välittömästi tuotetut kirjalliset tulokset.

Essoten alueella 10 eri oirearviossa voi myös halutessaan jatkaa asiointia pidemmälle Omaolon kautta. Tällöin palvelussa edetään sähköiseen tunnistautumiseen verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, ja jätetään yhteydenottopyyntö Essotelle. Yhteydenottopyynnön vastaanottaa virka-aikana Essoten hoitoalan ammattilainen, joka voi vastata Omaolon kautta tai puhelimitse ja ohjata oikeaan hoitopaikkaan.

Essoten ammattilaiset tavoittaa näistä Omaolon oirearvioista:

> ALASELKÄKIPU TAI -VAMMA

> KORONAVIRUSTAUDIN OIREARVIO

> KORVAN KIPU TAI LUKKOISUUS

> NÄRÄSTYS

> OLKAPÄÄN KIPU, JÄYKKYYS TAI VAMMA

> PERÄAUKON SEUDUN OIRE

> POLVEN OIRE TAI VAMMA

> SEKSITAUTIEPÄILY

> SILMÄN RÄHMIMINEN, VETISTYS TAI PUNOITUS

> VIRTSATIETULEHDUS (18–75-vuotiaat naiset)

> YLEINEN OIREKYSELY

Essoten perusterveydenhuollon alueeseen kuuluvat Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan asukkaat.

Omaolon muut ominaisuudet

Omaolo tarjoaa oirearvioiden lisäksi useita muitakin omatoimisia hyvinvoinnin lisäämisen palveluita. Esimerkiksi maksuttomiin hyvinvointivalmennuksiin kannattaa tutustua, ne kannustavat elin- ja elämäntapamuutoksiin. Hyvinvointivalmennuksia voi aloittaa vapaasti itse tai ammattilaisen suosittelemana. Valmennuksia ovat esimerkiksi: arjen harmitus, positiivinen vuorovaikutus parisuhteessa, univalmennus, tupakoinnin lopettaminen ja painonhallinta.

Palvelussa voi täyttää myös palveluarvion vanhus- ja vammaispalvelujen tarpeesta.